Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Колоездачи, внимавайте
Може би нанасяте повреди там долу.
Ако обичате онези дълги разходки на своя велосипед през уикенда, може би сега ще ви се наложи да ги преосмислите. Колоезденето може и да е чудесно за вашите бедра и сърце, но не е най-доброто нещо за долните ви части (говоря за мъжете).
Когато натоварвате детеродните си органи, може да засегнете някой от нервите, който стимулира „флага" ви да достига до половината на мачтата вместо да се развява с пълна сила. Едно научно проучване хвърля светлина върху това как колоезденето може да повлияе върху спермата.
Двадесет души се записаха доброволци - 10 колоездачи - състезатели на дълги разстояния и 10 използващи велоергометър, всички на по 25 години. Имаше въпросник, касаещ тренировъчната история, здравето хранителния режим и начина на живот на участниците в експеримента. Изследователите също така заключиха всеки от тях в отделна стая, за да получат проби от спермата им (Добре де, може би им бяха осигурили и списания и определен вид филми в тази стая).

Колоездачите имали значително по-ниска пропорция на сперма с нормални показатели и доста по-висока пропорция увредени (сперматозоиди със заострена форма) или странно изглеждащи сперматозоиди спрямо мъжете от контролната група. Дали това влошава способността им да направя своите съпруги или любовници, или двете, бременни трябва да се разучи допълнително. А дотогава - не карайте колело толкова много.

Д-р Хосе Антонио
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1302330493927 Seconds