Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи

Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи
Reproduct Factors +
Reproduct Factors +
38.00 BGL
Купи
Анаболни стероиди
Немски учени, работили по време на Втората световна война, са първите, които са синтезирали анаболни стероиди. Счита се, че немците са извършили мащабни експерименти със затворници, включващи анаболни стероиди. Резултатите от тях са били изгубени и никога не са били публикувани. Някои лични преценки от това време сочат, че те са давали анаболни стероиди на войниците, за да увеличат тяхната агресивност. Известно е като факт, от записите на личния лекар на Адолф Хитлер, че последният е вземал анаболни стероиди. Относно това дали този прием би могъл да усили агресивността на личността му съществуват доста спекулации.


Тестостеронът, както всички анаболни стероиди, има едновременно както анаболен, тъканно изграждащ, така и андрогеничен, маскюлинизиращ ефект (развиване на вторични мъжки полови белези). Това значи, че всички анаболни стероиди, в добавка подпомагащи тъканното изграждане, повишават маскюлинизацията. Този ефект от употребата им е мощна спирачка при използването на стероиди от жени. Значителен брой жени, основно благодарение на факта, че женските спортове станаха изключително състезателни и оспорвани, вземат анаболни стероиди.
Учените са се опитали да изолират анаболните свойства на тестостерона, за да разработят препарат, който повишава тъканното изграждане, без да причинява маскюлинизпращи ефекти. Това се оказа трудна задача, тъй като вероятно тези ефекти са резултат от едно и също въздействие при различни тъкани. Тази задача все още не е и вероятно никога няма да бъде успешно решена. Като резултат анаболните андрогенни стероиди - по-доброто име на анаболните стероиди - както всички тях имат неделим тъканно изграждащ и маскюлинизиращ ефект.
Синтетичните анаболни стероиди са създадени чрез малки изменения на молекулата на тестостерона. Незначителните разлики, които създават тези модификации, дават различни типове анаболни стероиди с леко различаващи се свойства. Например някои анаболни стероиди са по-малко маскюлинизиращи от други. Анаварът е анаболен стероид, който има слаб маскюлинизиращ ефект. Като резултат той е популярен между жените, които използват анаболни стероиди. При всички случаи ако стероидът има слаб маскюлинизиращ ефект, то вероятно има и слаб тъканно изграждащ ефект. Това подкрепя твърдението, че тези два ефекта са вероятно неразделни, тъй като те произлизат от една и съща дейност при различните тъкани.
Измененията на тестостеронната молекула служат също така да създадат анаболни стероиди, които са обработени на по-ниски нива. Когато свободният тестостерон (този, който не е бил химически изменен) се приема орално, той веднага се унищожава от черния дроб. Приет така (орално), свободният тестостерон достига черния дроб, преди да достигне до мускулите. 98 % от орално предписания свободен тестостерон се унищожават и стават инертни по време на първото си преминаване през черния дроб. Инжектиран парентерално, свободният тестостерон достига до мускулите, преди да стигне черния дроб. Инжектираният свободен тестостерон също в 98 % от случаите се унищожава и обезсилва при първото си преминаване през черния дроб.
За да бъде ефективен анаболният стероид, той трябва да може да пътува през кръвообращението много пъти, преди да стане инертен. Видоизменяйки тестостеронната молекула чрез добавянето на група елементи - алкйлната група, на определено място, известно като 17 алфа позиция, той се превръща в анаболни стероиди, които са по-трудни за обработване от черния дроб. Стероиди, които са били видоизменени по този начин, могат да минат през черния дроб много пъти, преди да станат инертни. Това позволява много по-големи количества от тях да стигат до мускулите и да причинят желаните ефекти. Това също така принуждава черния дроб да работи по-усилено. Повечето орални анаболни стероиди са видоизменени (смекчени) по този начин. Те могат да причинят увреждания на черния дроб. Повечето анаболни стероиди за инжектиране са видоизменени (смекчени) така. Аболните стероиди за инжектиране най-общо казано са по-сигурни, тъй като действието им върху черния дроб не е толкова сурово и жестоко. Някои анаболни стероиди за инжектиране като винстрол и станозол (произвеждан също така в орално ефективна форма) са химически сравними с оралните анаболни стероиди и имат същите ефекти като тях.
Основната част от инжектираните анаболни стероиди са тестостеронови естери. Естерът е съединение, произведено от реакцията между киселина и алкохол. Естерификацията на тестостерона го прави ефективен дори ако само мине един път през кръвообращението, преди да бъде дезактивиран от черния дроб. Повечето тестостеронни естери се инжектират вътрешно мускулно така, че да достигнат мускулите, преди да достигнат черния дроб. Те са по-дълго активни и по-сигурни, отколкото другите обикновено предписани орално анаболни стероиди, които имат алкилна група на 17 алфа позиция. Има няколко тестостеронни естера - метенолон ацетат и тестостерон ундеканоат, които могат да бъдат приети орално. Не е ясно защо метенолон ацетатът, приет орално, е ефективен. Тестостерон ундеканоатът влиза в кръвообращението чрез лимфната система, така че до голяма степен преминава през черния дроб. И двата са с по-меко действие върху черния дроб от другите орални анаболни стероиди.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20970702171326 Seconds