Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Андриол - един особен тестостерон
Андриол е търговското име на тестостерон ундеканоат (testosterone undecanoate, който за краткост ще изписваме като TU. Произвежда се от Органон, същата компания, която прави Сустанон (Sustanon) и Дека-Дураболин (Deca-Durabolin). За разлика от другите тестостеронови естери TU може да бъде приеман през устата. Ундеканоатът се означава като 17 бета хидроокси естер. Поради уникалната си структура може да се резорбира през стомашно чревния тракт в лимфната система, вместо в порталната венозна циркулация (която отвежда медикамента до черния дроб). Черният дроб разгражда много бързо андрогенните съставки. За да заобиколят този проблем, учените променят някои молекули на тестостерона, така че те да не могат да бъдат разградени, когато минават през черния дроб. Това създава друг проблем. Променените тестостеронови съставки имат удължена активност. Тази активност е хепатотоксична, което означава, че уврежда черния дроб.
Тестостерон ундеканоат има особена структура, която му позволява да се резорбира предимно през чревната лимфна система, вместо през черния дроб и да не се подхвърля на процеси на разграждане. Именно затова активността на TU не е удължена и той не е хепатотоксичен.
Един страничен ефект при оралното приемане на TU е, че тестостерона преминава бързо през плазмата и трябва да бъде приеман няколко пъти дневно, за да се получи оптимален ефект. Друга негативна страна е високата степен на конверсия в дихидротестостерон. Някои лекари работещи с атлети и други хора при някои медицински състояния, изискващи андроген заместваща терапия, избягват TU именно поради конверсията в дихидротестостерон. Смята се също така, че TU вероятно не увеличава размерите в такава степен както правят другите андрогени. Говори се, че това е допинга ползван от много Олимпийски атлети, понеже може да се използва много ефективно и да не се открива както на предсъстезателния, така и на случайни тестове за допинг . Ако направим няколко кръвни проби, може лесно да се пресметне колко дълго съотношението тестостерон към епитестостерон (Т:Е) ще остане повишено след приемане на TU. Въпреки, че съществуват  забележими  вариации за времето на пика на андрогенното ниво, в повечето случаи нивото на тестостерона се връща до нормата до 24 часа след приемане през устата на доза от 40 мг TU.


Писано е, че няколко топ спринтьори на САЩ са вземали Андриол без да позитивират тестовете. Други жени атлетки са преминали успешно тестовете след като години наред са вземали TU преди лягане. При изследване на тяхното собствено андрогенно ниво е било установено, че съотношението Т:Е се е върнало към нормалното 10 часа след приема. Така те могат да вземат тестостерона нощем, да достигат високото андрогенно ниво и преди обед да бъдат обратно в норма с отрицателен допинг тест. Така те могат да минат всякакви проби за допинг. Докато TU предоставя възможност на някои атлети да мамят, новите аналитични методи, като отношението на въглеродните изотопи (ОВИ) е на път да извади на показ много скрити неща и на първо място нарастване на позитивните тестове.
Едно от нещата, които е много важно да бъде установено е кога да се повишава нивото на андрогените за най-голям мускулен растеж. Това ще позволи андрогените да се приемат тогава, когато ще дадат максимален ефект. Това е времето точно преди сън. Сънят е един много важен анаболен период за тялото. Организмът се възстановява през това време и нивото на хормоните, включително и хормонът на растежа нарастват. Приетият тестостерон повишава инсулино-подобния фактор на растежа, а той работи в синергизъм с другите хормони на растежа.
Въпреки, че тестостерон ундеканоат  не  е хепатотоксичен, той все още притежава всички странични ефекти на стероидната употреба, като промяна в кръвните липиди, промени в сексуалното влечение,  промени в окосмяването,  гинекомастия  и възможна хипертрофия на простатата наред с другите потенциални опасности. Трудно е да се определят колко високи дози са необходими, за да се получи мускулен растеж и то без потенциални опасности.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12606978416443 Seconds