Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Андрогенно действие при стероиди
Логическият извод от объркването с анаболното и андрогенното действие при стероидите е, че за изграждане на мускулна маса и сила решението е по-скоро анаболен стероид, а не андрогенният. Тази преценка обаче се нуждае от повече размисъл и естествено от някои обяснения. Не е така просто, както изглежда. Повечето силно андрогенни средства са същевременно и много силно анаболни.
Как тогава тези силни анаболици се определят като андрогенни и не попадат в кръга на нашия интерес? За целта трябва да се обясни как се извършва класифицирането на средствата. Както в ROIDS, отново вземаме тестостерон за изходен медикамент. Всеки новоразработен стероид се сравнява с тестостерон. Ако е по-слабо андрогенен от тестостерона и в същата степен анаболен, тогава се класифицира като анаболен стероид. Ако медикаментът е толкова силно андрогенен, както и тестостерона, но незначително по-силно анаболен, бива определен по същия начин за анаболен стероид. При всичкото изобилие имаме и медикаменти, които действат нито толкова силно анаболно, нито така силно андрогенно, както тестостерон. И при тези медикаменти съотношението между андрогенно спрямо анаболно действие решава като какви в крайна сметка ще бъдат класифицирани, въпреки че по никой от двата критерия на теста не се приближават до изходния медикамент. От друга страна разполагаме и с медикаменти, които действат многократно по-силно андрогенно от тестостерон, както и многократно по-силно анаболно от него.



За съжаление повечето анаболни стероиди, които познаваме и използваме, не се приближават до тестостерон нито по андрогенното си, нито по анаболното си действие. Много антибиотици, които действат добре по отношение на мускулния растеж, но не надминават тестостерона в своето действие, се определят като такива само защото не причиняват косопад, акне или промени в тембъра на гласа. Дотук моето обяснение е вече доста объркващо, нали? Но да продължим.
Много атлети използват силно андрогенни средства с убеждението, че приемат анаболни стероиди, само защото те действат и много добре анаболно. Добър пример за това са медикаментите FINAJET или PARABOLAN, които наистина са класифицирани като чисти андрогени, но при всички атлети, които познавам, действат изненадващо многократно по-добре анаболно от чистия анаболик, какъвто е например PRIMOBOLAN или STROMBA, и т.н. Тук попадат и ANADROL 50 или DIANABOL.
Тук може да се види важна причина за лошата репутация на анаболите. Атлетите ползваха силно андрогенни средства с предостатъчно отрицателни противопоказания. В пресата тези андрогени вяха определяни като анаболици, и с един удар всички анаболи вяха разкъсани от съответно неинформирани журналисти като опасни, дори носещи смърт дроги. И сега трябва да живеем с Черния Петър. Всички анаболи са деривати на тестостерон и с това опасни. Но съществуват много медикаменти, при това анаболни стероиди, които се синтезират от женски хормони като естроген и прогестерон. Къде сме сега?
В нашия свят има още много изкривени логики. Познавате ли разликата между морфин и аспирин? Чисто приложно-технически погледнато няма разлика. И двете са средства за обезболяване. И тогава се огледайте в ежедневието на реалния свят.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11479496955872 Seconds