Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Андрогенно действие при стероиди
Логическият извод от объркването с анаболното и андрогенното действие при стероидите е, че за изграждане на мускулна маса и сила решението е по-скоро анаболен стероид, а не андрогенният. Тази преценка обаче се нуждае от повече размисъл и естествено от някои обяснения. Не е така просто, както изглежда. Повечето силно андрогенни средства са същевременно и много силно анаболни.
Как тогава тези силни анаболици се определят като андрогенни и не попадат в кръга на нашия интерес? За целта трябва да се обясни как се извършва класифицирането на средствата. Както в ROIDS, отново вземаме тестостерон за изходен медикамент. Всеки новоразработен стероид се сравнява с тестостерон. Ако е по-слабо андрогенен от тестостерона и в същата степен анаболен, тогава се класифицира като анаболен стероид. Ако медикаментът е толкова силно андрогенен, както и тестостерона, но незначително по-силно анаболен, бива определен по същия начин за анаболен стероид. При всичкото изобилие имаме и медикаменти, които действат нито толкова силно анаболно, нито така силно андрогенно, както тестостерон. И при тези медикаменти съотношението между андрогенно спрямо анаболно действие решава като какви в крайна сметка ще бъдат класифицирани, въпреки че по никой от двата критерия на теста не се приближават до изходния медикамент. От друга страна разполагаме и с медикаменти, които действат многократно по-силно андрогенно от тестостерон, както и многократно по-силно анаболно от него.За съжаление повечето анаболни стероиди, които познаваме и използваме, не се приближават до тестостерон нито по андрогенното си, нито по анаболното си действие. Много антибиотици, които действат добре по отношение на мускулния растеж, но не надминават тестостерона в своето действие, се определят като такива само защото не причиняват косопад, акне или промени в тембъра на гласа. Дотук моето обяснение е вече доста объркващо, нали? Но да продължим.
Много атлети използват силно андрогенни средства с убеждението, че приемат анаболни стероиди, само защото те действат и много добре анаболно. Добър пример за това са медикаментите FINAJET или PARABOLAN, които наистина са класифицирани като чисти андрогени, но при всички атлети, които познавам, действат изненадващо многократно по-добре анаболно от чистия анаболик, какъвто е например PRIMOBOLAN или STROMBA, и т.н. Тук попадат и ANADROL 50 или DIANABOL.
Тук може да се види важна причина за лошата репутация на анаболите. Атлетите ползваха силно андрогенни средства с предостатъчно отрицателни противопоказания. В пресата тези андрогени вяха определяни като анаболици, и с един удар всички анаболи вяха разкъсани от съответно неинформирани журналисти като опасни, дори носещи смърт дроги. И сега трябва да живеем с Черния Петър. Всички анаболи са деривати на тестостерон и с това опасни. Но съществуват много медикаменти, при това анаболни стероиди, които се синтезират от женски хормони като естроген и прогестерон. Къде сме сега?
В нашия свят има още много изкривени логики. Познавате ли разликата между морфин и аспирин? Чисто приложно-технически погледнато няма разлика. И двете са средства за обезболяване. И тогава се огледайте в ежедневието на реалния свят.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17907285690308 Seconds