Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Андростендион
Андростендионът е основен вид хормон, който има важно участие в образуването на тестостерон в човешкия организъм. Андростендионът действа като прекурсор на мъжкия полов хормон и е необходим само един етап от нормалното развитие на хормоните, за да се превърне на тестостерон. Обикновено се приема на гладно около час преди тренировка, тъй като той се съдържа в повечето части на тялото и тогава ефектът е най-голям. Първоначално андростендионът е бил открит през далечната 1936 г, но поради трудното му приложение като препарат, чак през 1950 г. е бил създаден като медикамент. Този хормон се произвежда главно в човешкия организъм и не се съдържа в хранителните продукти и останалите препарати и медикаменти. Извлича се от някои разтителни видове.
Работата на андростендиона е да повишава нивото на тестостерона в кръвта. От своя страна, това кръвонапълване води до повишаването на мускулната маса, а от това и силовите постижения. Има само един фактор, който е необходим за превръщането на андростендион в тестостерон. Анаболният ефект на андростендиона обаче, се наблюдава само след като се превърне в тестостерон от черния дроб. Изследванията показват, че когато андростендиона се приема орално, той образува по-голямо количество тестостерон, отколкото при DHEA. Учените казват, че 1-2 часа след приемането на 100 мг андростендион, нивото на тестостерона в кръвта се увеличава четири пъти. Пример: нивото на тестостерона при спортистите се е повишило до 180% при употреба на 50 мг. андростендион на ден и 240% при доза 100 мг. на ден. А високото ниво на тестостерон в кръвта предизвиква по-лесно повишаване на мускулната маса, а освен това и подобрява атлетичните качества. Това води и до мнението, че андростендионът повишава половата ефективност и издръжливост.

Най-често приеманата доза е между 50 до 100 мг дневно. Андростендионът се приема най-добре сутринта на гладно или един час преди тренировка. Някои приемат препарата на цикличен принцип. Обикновено цикълът включва две фази: фаза на взимане с продължителност между 4 - 6 седмици и фаза на почивка с продължителност от 2 седмици. Андростендионът не трябва да се използва повече от 8 седмици непрекъснат прием, или пък в дози над 100 мг на ден, тъй като съществува реален риск от проявата на страничните му действия.

Няма нaчин андростендионът да няма странични ефекти. Това е хормонално вещество и страничните му действия са подобни на тези при стероидите. Употребата на високи дози може да предизвика появата на акне, гинекомастия, спадане на нивото на "добрия" холестерол в кръвта, заглъхване на щитовидната жлеза или хипертрофия на простатната жлеза. Тъй като препаратът се взема орално, той има кратък живот и натоварва черния дроб и бъбреците (особено ако се приема в големи дози над 100 мг на ден). Не се препоръчва на жени, тъй като при тях може да доведе до удебеляване на гласа и повишаване на окосмяването. Освен това всеки, който има проблеми със сърцето или с простатната жлеза, трябва да се консултира с лекар, преди да започне да употребява андростендион. Затова андростендионът се смята за допинг сред спортистите и употребата му е забранена.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15104007720947 Seconds