Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Аспирин - част II
Нестероидните противовъзпалителни средства ограничават възможността на мускула да "поправи" мускулните травми, причинени от тежката тренировка, а щом като пречат на възстановяването значи те задържат и пречат и на мускулния растеж.
Е понякога се налага да избираме – или мускули или заболяване, мускулна треска или главоболие, така че без аспирин явно няма да може. Въпросът е кога в кои случаи и по колко да вземаме от него така че да се излекуваме бързо и да не пречим на мускулния растеж.Обезболител
- при мускулна треска. Аспиринът намалява интензивността и силата на мускулната треска, предизвикана от тренировката с тежести. Дозировка: 325-650 мг (1-2 таблетки) при нужда.
- при намаляване на възпалението. Той намалява възпалението и болката от по-незначителни травми (микроразкъсвания, причинени от тренировката) и по-големи като разтягания и преразтягания. Дозировка: 325-650 мг в началото.
- намаляване на треската. Аспиринът е антипиретик - намалява треската чрез разширяване на кръвоносните съдове, като по този начин увеличава и отделянето на топлина от тялото. Дозировка: 325-650 мг в началото.
- при главоболие. Той блокира отделянето на простагландини, намалявайки главоболието. Дозировка: 325-650 мг при появата му.
- при хронични травми. Приемът на аспирин намалява по-второстепенни хронични болежки като напр. болки в коленете или раменете, като така тренировката става  по-поносима. Дозировка: 650 мг около 30 минути преди тренировката.

Здравни рискове
- от хеморагичен удар. Тъй като аспиринът "разрежда" кръвта, той леко увеличава риска от такъв удар, причиняващ се от разкъсване на кръвоносни съдове.      
- от стомашни проблеми. Аспиринът се усвоява трудно и с времето може да предизвика язва, така че се консултирайте първо с лекар или изберете по-меки антивъзпалителни препарати.                  
- от синдрома на Рей. Ако се възстановявате от шарка или грип, трябва да избягвате аспирина (особено децата и тийнейджърите), тъй като може да възникне синдромът на Рей – потенциално смъртоносно заболяване.

Забележка: потърсете медицински съвет, ако смятате да използвате аспирин като подпомагащо тренировката средство при всички видове травми или хронични състояния. Ако го вземате в момента като превантивно средство, консултирайте се с личния си лекар, преди да приемете допълнителни дози. Не превишавайте максималната препоръчителна доза от 650 мг на всеки 4 часа (стандартните таблетки съдържат 325 мг аспирин). Прекъснете приема му, ако усетите странични ефекти като замаяност, шум, звън или нищене в ушите, гадене или стомашни проблеми.

Аспирин - част I

Стиф Стифъл
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11651515960693 Seconds