Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Аспирин - част II
Нестероидните противовъзпалителни средства ограничават възможността на мускула да "поправи" мускулните травми, причинени от тежката тренировка, а щом като пречат на възстановяването значи те задържат и пречат и на мускулния растеж.
Е понякога се налага да избираме – или мускули или заболяване, мускулна треска или главоболие, така че без аспирин явно няма да може. Въпросът е кога в кои случаи и по колко да вземаме от него така че да се излекуваме бързо и да не пречим на мускулния растеж.Обезболител
- при мускулна треска. Аспиринът намалява интензивността и силата на мускулната треска, предизвикана от тренировката с тежести. Дозировка: 325-650 мг (1-2 таблетки) при нужда.
- при намаляване на възпалението. Той намалява възпалението и болката от по-незначителни травми (микроразкъсвания, причинени от тренировката) и по-големи като разтягания и преразтягания. Дозировка: 325-650 мг в началото.
- намаляване на треската. Аспиринът е антипиретик - намалява треската чрез разширяване на кръвоносните съдове, като по този начин увеличава и отделянето на топлина от тялото. Дозировка: 325-650 мг в началото.
- при главоболие. Той блокира отделянето на простагландини, намалявайки главоболието. Дозировка: 325-650 мг при появата му.
- при хронични травми. Приемът на аспирин намалява по-второстепенни хронични болежки като напр. болки в коленете или раменете, като така тренировката става  по-поносима. Дозировка: 650 мг около 30 минути преди тренировката.

Здравни рискове
- от хеморагичен удар. Тъй като аспиринът "разрежда" кръвта, той леко увеличава риска от такъв удар, причиняващ се от разкъсване на кръвоносни съдове.      
- от стомашни проблеми. Аспиринът се усвоява трудно и с времето може да предизвика язва, така че се консултирайте първо с лекар или изберете по-меки антивъзпалителни препарати.                  
- от синдрома на Рей. Ако се възстановявате от шарка или грип, трябва да избягвате аспирина (особено децата и тийнейджърите), тъй като може да възникне синдромът на Рей – потенциално смъртоносно заболяване.

Забележка: потърсете медицински съвет, ако смятате да използвате аспирин като подпомагащо тренировката средство при всички видове травми или хронични състояния. Ако го вземате в момента като превантивно средство, консултирайте се с личния си лекар, преди да приемете допълнителни дози. Не превишавайте максималната препоръчителна доза от 650 мг на всеки 4 часа (стандартните таблетки съдържат 325 мг аспирин). Прекъснете приема му, ако усетите странични ефекти като замаяност, шум, звън или нищене в ушите, гадене или стомашни проблеми.

Аспирин - част I

Стиф Стифъл
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16087102890015 Seconds