Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи

Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Аспирин
Той е едно от най-ефективните антивъзпалителни и облекчаващи болката средства. Това става чрез блокиране на ензимите, които стимулират тялото да започне да произвежда простагландин - химикал, "освобождаващ" появата на болка. Като добавим към това и факта, че намалява възпаляванията, ефектът от аспирина е двоен - освен че подуването спада, той намалява и болката, причинена от възпалението.
Силовите атлети, както и билдерите, го обичат главно заради обезболяващите му свойства - с него могат да тренират на границата (и отвъд нея) на болката. Така, поговорката "Без болка няма растеж" става много удобна придобива друг вид: "без болка - добър растеж". Това, което е необходимо за целта, е едно хапче аспирин около час преди тренировка - за останалото нямайте грижи.Аспиринът не само е стандарт за сравнение между препарати, облекчаващи болката и възпалението, но има и много други свойства. Доказано е, че той намалява риска от проблеми с панкреаса, болести като тази на Алцхаймер, рак на дебелото черво или простатата. И въпреки това той не е вълшебен цяр за всичко – при някои хора е необходима консултация с лекар, преди да вземат аспирин. А що се отнася до билдерите, за тях важи правилото да избягват  обезболителни и анти-възпалителни средства винаги когато могат. Причината е точно в плюса на аспирина като обезболител. Тялото   използва болката, за да каже на мозъка, че нещо не е наред. Ако оставим настрана болката, причинена от натрупването на млечната киселина, в бодибилдинга има още един тип болка - от травмите. Аспиринът блокира и нея, а това е вече доста опасно. Представете си, че сте получили травма, която не усещате и продължавате да тренирате! Самият факт, че е обезболител, ви пречи да усетите точно ка работи тренираният мускул - или поне не както сте свикнали досега. Когато правите много повторения, болката ви ограничава - ако я няма, може да си причините травма или най-малкото на другия ден да не можете да   мръднете от изтощение и мускулна треска. Така възстановителният период се удължава и растежът се  проточва.  Освен  всичко аспиринът може и да е потенциално опасен в комбинация с някои суплементи. И най-важното - учените доказаха, че натрупването в организма на обезболяващи препарати от този тип задържа синтеза на протеин в мускулите.

Здравни плюсове
- Намалява опасността от сьрдечносъдови заболявания и инфаркт. Аспиринът предпазва от образуването на кръвни съсиреци в мозъка, намалявайки и опасността от инсулт. Дозировка: едно детско хапче аспирин или малка дозировка за възрастни (81 мг) дневно с храната.
- Намалява пораженията върху сърцето при инфаркти. Ако не дай Боже се случат, дъвченето на аспирин помага за по-бързото му навлизане в кръвообращението, така кръвта се разрежда и потенциално се притъпява и намалява степента на поражението. Дозировка: дъвчене и преглъщане на 1-2 (325-650 мг) таблетки веднага при първите симптоми.
Стиф Стифъл
Аспирин - част II
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14205288887024 Seconds