Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Аспирин
Той е едно от най-ефективните антивъзпалителни и облекчаващи болката средства. Това става чрез блокиране на ензимите, които стимулират тялото да започне да произвежда простагландин - химикал, "освобождаващ" появата на болка. Като добавим към това и факта, че намалява възпаляванията, ефектът от аспирина е двоен - освен че подуването спада, той намалява и болката, причинена от възпалението.
Силовите атлети, както и билдерите, го обичат главно заради обезболяващите му свойства - с него могат да тренират на границата (и отвъд нея) на болката. Така, поговорката "Без болка няма растеж" става много удобна придобива друг вид: "без болка - добър растеж". Това, което е необходимо за целта, е едно хапче аспирин около час преди тренировка - за останалото нямайте грижи.Аспиринът не само е стандарт за сравнение между препарати, облекчаващи болката и възпалението, но има и много други свойства. Доказано е, че той намалява риска от проблеми с панкреаса, болести като тази на Алцхаймер, рак на дебелото черво или простатата. И въпреки това той не е вълшебен цяр за всичко – при някои хора е необходима консултация с лекар, преди да вземат аспирин. А що се отнася до билдерите, за тях важи правилото да избягват  обезболителни и анти-възпалителни средства винаги когато могат. Причината е точно в плюса на аспирина като обезболител. Тялото   използва болката, за да каже на мозъка, че нещо не е наред. Ако оставим настрана болката, причинена от натрупването на млечната киселина, в бодибилдинга има още един тип болка - от травмите. Аспиринът блокира и нея, а това е вече доста опасно. Представете си, че сте получили травма, която не усещате и продължавате да тренирате! Самият факт, че е обезболител, ви пречи да усетите точно ка работи тренираният мускул - или поне не както сте свикнали досега. Когато правите много повторения, болката ви ограничава - ако я няма, може да си причините травма или най-малкото на другия ден да не можете да   мръднете от изтощение и мускулна треска. Така възстановителният период се удължава и растежът се  проточва.  Освен  всичко аспиринът може и да е потенциално опасен в комбинация с някои суплементи. И най-важното - учените доказаха, че натрупването в организма на обезболяващи препарати от този тип задържа синтеза на протеин в мускулите.

Здравни плюсове
- Намалява опасността от сьрдечносъдови заболявания и инфаркт. Аспиринът предпазва от образуването на кръвни съсиреци в мозъка, намалявайки и опасността от инсулт. Дозировка: едно детско хапче аспирин или малка дозировка за възрастни (81 мг) дневно с храната.
- Намалява пораженията върху сърцето при инфаркти. Ако не дай Боже се случат, дъвченето на аспирин помага за по-бързото му навлизане в кръвообращението, така кръвта се разрежда и потенциално се притъпява и намалява степента на поражението. Дозировка: дъвчене и преглъщане на 1-2 (325-650 мг) таблетки веднага при първите симптоми.
Стиф Стифъл
Аспирин - част II
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12737989425659 Seconds