Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Виагра
Кое всъщност предизвиква ерекцията
Решителен за ерекцията е един мускул, който отваря достъпа на кръв към кавернозните (пещеристите) тела. Химични вещества разпускат този мускул и в члена нахлува повече кръв от артериите, които го кръвоснабдяват докато оттокът на кръвта във вените се затруднява. Тази координирана реакция се контролира както от психиката, така и от нормалните хормонални нива, от инервацията на пениса и тазовата мускулатура, от запазеното кръвоснабдяване на пениса и др. За да се стигне до ерекция обаче, в мозъка трябва да протекат някои процеси – да се стимулират сексуалните центрове в хипоталамуса и в лимбичната система. Тази възбуда води до отделяне на химически вещества - невротрансмитори (допамин, азотен окис, серотонин, окситоцин), които стимулират ерекцията. Възбудните сигнали от своя страна се транспортират по гръбначния мозък до пениса, където се отделя азотен окис. Азотният окис е вещество, което преди да се разпадне действа по нерецепторен път на много близки разстояния и за кратко време. В пениса той предизвиква отпускане (релаксация на гладката мускулатура) и това води до кръвонапълване и ерекция. Не само възникването, но и запазването на ерекцията е плод на повишеното кръвонапълване на члена.
Виагра - магическото лекарство!
Говори ли ви нещо датата 27.03.1998 година? Едва ли. За много мъже в света обаче тя е свещена - на този ден по опростена процедура (каквато иначе се допуска само за противотуморни лекарства) Управлението на храните и лекарствата в САЩ допусна за употреба медикамента виагра на фирмата “Пфайзер”. За около две години само в Америка са употребени около 50 млн. таблетки от нея. Не са ясни цифрите на черната търговия с лекарството, както и броят на здравите мъже, които посягат към него от чисто любопитство. Едва ли има друг медикамент, който за толкова кратко време да е приковал вниманието на света.

Историята започва с един неуспешен опит със силденафила (химичното съединение, което всъщност се нарича виагра): в средата на 80-те години корпорацията “Пфайзер” го разработвала като средство за лечение на гръдна жаба /исхемична болест на сърцето/. Резултатите били плачевни. Много от участващите в проучването мъже-доброволци обаче съобщили за неочаквани и много продължителни ерекции. Изминало доста време преди изследователите да установят ролята на азотния окис при ерекцията. За което някои от работилите по проблема учени получиха дори Нобелова награда. Фактически силденафилът въздейства на пениса, като повишава концентрацията на азотния окис и блокира разграждането му. За да се осъществи ерекция, трябва да е налице сексуален стимул, който да повиши количеството на азотния окис, като всъщност ерекцията се засилва поради много забавеното му разграждане. След прием през устата силденафилът се резорбира бързо и след около 60 мин. достига максимални нива в кръвта. Времето му на полуживот е 4 часа, но ефективността му понякога зависи от храната – когато се консумират мазни храни, резултатите могат да са незадоволителни. В 96 процента от случаите медикаментът се свързва с транспортните белтъци и затова, приет с други медикаменти (симетидин, еритран, кетоконазол), ще предизвика неблагоприятни реакции.
Повишени серумни концентрации силденафил се срещат при мъже над 65 години поради възрастово обусловените у тях метаболитни особености и при увреждане на черния дроб и бъбреците.
Виагра има прекрасен ефект както при психично обусловени еректилни нарушения, така и при болестни състояния. Предлага се в дозировки от 25, 50 и 100 мг. При най-ниската дозировка успехът е гарантиран в 60-67 процента от случаите, при средната в 78-84, а при най-високата в 86 до 100 процента. Проучване със 100-милиграмови таблетки показа обаче, че от 12 до 20 процента от мъжете, които приемат плацебо (неефективна мостра), също съобщават за отлични резултати. Това показва, че понякога самата нагласа е достатъчна чудото да стане.
Виагра помага и на болните от диабет
Виагра помага и на мъже, страдащи от различни заболявания. Вече е доказан ефектът на лекарството при болни от диабет. Знае се, че между 35 и 75 процента от мъжете диабетици имат еректилни разстройства. След двуседмично лечение с виагра състоянието на 78 процента от тях се подобрява, а 61 процента достигат до успешен полов акт.
Сините магически таблетки имат обаче и нежелани странични реакции – причиняват главоболие, зачервяване на лицето, болки в стомаха, запушване на носа и затруднения в дишането, инфекции на пикочните пътища, нарушения в зрението, разстройство, обриви по кожата. За щастие описаните смущения най-често имат преходен характер, зависят от дозировката и не оставят трайни поражения.
Не е съвсем безобидно обаче въздействието на виагра върху сърдечно-съдовата система. Регистрира се понижаване на кръвното налягане с около 10 процента, като успоредно с това се ускорява сърдечната честота. Този ефект се засилва, ако виагра се взима заедно с лекарства, които въздействат на азотния окис – нитрати. Регистрирани са дори спадове на кръвното налягане с 50 мм/живачен стълб. Понякога тези промени могат да доведат до сериозни и дори фатални последици.
Безопасна ли е всъщност виагра и как може да се купи
Макар и много ефективна, с чудесен ефект върху еректилните нарушения, на виагра не бива да се гледа като на “чудодейно хапче”. Въпреки че в България (за съжаление) практически всяко лекарство може да се купи без рецепта от аптеките, желателно е приемането на виагра да става след консултация с лекар. При ограничените противопоказания едва ли има пациент, който няма да получи рецепта за това лекарство. Въпросът е да се осъществи поне кратка беседа, по време на която да се очертаят ползите и рисковете от “синьото хапче”. До момента в световен мащаб са регистрирани (при огромната употреба на продукта!) около 150 смъртни случая на фона на лечение с виагра. И повечето от тях са на възрастни господа, прекалили с дозировката или приемали едновременно със “синьото хапче” силни антихипертензивни медикаменти.

Съществуват ли други медикаменти, които помагат за лечението на еректилните разстройства?
Отличните пазарни резултати на виагра насърчиха редица фармацевтични фирми да скъсят максимално времето за проучване, за да пуснат в продажба медикаменти с аналогични свойства. Японският химически концерн “Такеда” е подготвил за регистрация продукт, наречен апоморфин, който въздейства не върху съдовете, а върху центъра на възбудата в централната нервна система. Предимството на подобно лекарство би било, че то на практика ще бъде “унисекс”, тоест ще въздейства и на жените, защото за съжаление виагра се оказа неприложима за тях. Първите данни от лечението с апоморфин показват ефективност в рамките на няколко минути при над 70 процента от доброволците, но при около 15 процента медикаментът дал сериозни странични ефекти (гадене и повръщане).
Подобен на виагра е и препаратът с привлекателното пазарно име вазомакс, подготвян за прадажба от фармацевтичния гигант “Шеринг”. Лекарството е от групата на блокаторите на симпатикусовите нервни влакна и първичните тестове с доброволци са много успешни. Бъдещето ще покаже дали лекарството ще придобие популярността на виагра.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО МЕНОПАУЗА И АНДРОПАУЗА

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14254403114319 Seconds