Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
За анаболите без цензура
Или как да избегнем страничните ефекти на стероидите

Защо изглеждам подпухнал и гърдите ми растат?
Един от неприятните странични ефекти на някои от стероидите е, че те в организма метаболитно се променят и преминават в естрогени. Този процес от химична гледна точка представлява ароматизация. Средно всеки мъж има в кръвта си 0,6 - 0,9 нанограма на мл тестостерон и около 0,1 нанограма на мл естроген. Нормално всеки мъж има в кръвта си тестостерон и естроген  съотношение 10:1. Човешкият организъм обича да поддържа нещата в баланс. Затова естрогена се преобразува от тестостерон в количества поддържащи това съотношение. Ако внесем тестостерон отвън (напр. сустанон 250 или тестостерон ципионат) нивото на тестостерона ще се повиши и съотношението 1:10 ще се наруши. Организма реагира на този дисбаланс с увеличена продукция на естроген, докато отново се възстанови съотношението.
Е, и какво от това?
Добре, вие вземате тестостерон, защото искате да качите мускулна маса. А не мислите ли, че излишъка от естроген ще има някакъв ефект. Разбира се, че ще има. Естрогените са причината да изглеждате подпухнал, когато употребявате някои стероиди. Те са причина за уголемяването на гърдите (гинекомастия). Този проблем не е харесван от никого. По-добре е ако можем да се предпазим от него.

Коригиране на проблема
Какво би станало, ако се опитаме да блокираме този гаден естроген и не му позволим да върши коварната си дейност. Отговорът е едно лекарство известно като Нолвадекс (тамоксифен цитрат табл.10 мг). Нолвадексът е нестероиден антиестроген. Той се свързва на същите рецепторни места, където се свързват и естрогените. Така блокира местата им, а самият той нищо не прави. Необходимата доза е една таблетка Нолвадекс за всеки 500 мг тестостерон. Не всички стероиди са способни да се ароматизират в естрогени. Тежките андрогени като тестостероните, метандростенолона и оксиметалона могат да се ароматизират. Така, че ако реша да използвам един от тези препарати трябва да се подсигуря с Нолвадекс, за да не се чувствам подпухнал и да избегна гинекомастията. Проблемите свързани с ароматизацията могат да се избегнат, като се употребяват стероиди като Метенолон (methenolone) или Оксандролон (Oxandrolone), понеже тяхната химическа структура не може да бъде ароматизирана. Всичко щеше да е чудесно, ако „твърдата” публика не причисляваше тези стероиди като "стероиди-джуджета" заради по-малкият им ефект. И така ние отново сме вътре в проблема: Твърдите cтероди се ароматизират. Меките cтероиди не се ароматизират, но и вършат по-слаба работа.
Още малко профилактика...
С използването на Нолвадекс ние коригираме проблема с естрогена като блокираме рецепторните му места. Има още една възможност за профилактика. Известно е, че естрогена се образува с участието на ензимната система Цитохром П-450. Четири медикамента могат да блокират този процес, като двата от тях са по-известни. Единият е Теслак (Тестолактон таблетки по 50 мг) използван в медицинската практика за лечение на карцинома на гърдата. Той блокира самата ароматизация. Цената му е изключително висока, което пречи на разпространението му.
Другият стероид в Провирон ( Местеролон, табл. от 25 мг), които е на пo-изгодна цена, но трудно се намира. Третият инхибитор на ароматазата е Цитадрен, който блокира продукцията на кортизол. Използва се в медицината за лечение на синдрома на Къшинг. Кортизолът освен това е първият катаболен хормон на организма. С негова помощ аминокиселините се източват от мускулите. Ако организма не произвежда кортизол това ще позволи на мускулните клетки да задьржат повече протеин. Да но нещата в нашето тяло не са като приказка от 1001 нощи и природата е поверила на кортизола и задачата да отговаря или да се бори с възпалителните процеси и микротравмите, Ако той липсва и най-малката травма, например, при вдигане на тежести, ще води до неописуеми болки в ставите. Питайте някои, който употребява Цитадрен как се чувства след тежка тренировка.
Цитадрена ще действа като антиароматизант и в дози от 1/4 до 1/10 от тези необходими за подтискане на кортизоловата продукция. Цитадрена ще предпазва от ароматизиране в естрогени на тестостерона и другите андрозени в дози по 1 таблетка (250 мг) дневно на всеки 500 мг тестостерон приемани седмично. Четвъртият препарат - Аримидекс произвеждан от фармацевтичната компания "Зенека" е сравнително нов и няма достатъчно сведения за действието му.

Още един проблем - ДХТ (Дихндро тестостерон)
Освен свързаните с ароматизацията проблеми при употребата на стероиди - подпухване и гинекомастия, стероидите могат да дадат и две други сериозни странични действия - акне и ускорено оплешивяване. Тези проблеми се създават от метаболитите на стероидите.
В организма съществува ензим наречен 5-алфа-редуктаза (5АР). Почти всеки стероид може да се превърне в нещо друго, или както се казва да се метаболизира, когато бъде изложен на действието на 5АР. Така например тестостеронът се превръща в Дихидро тестостерон (ДХТ). Е, добре, но какво отношение има това към гнойните пъпки по лицето и оредялата коса на главата? Преди всичко, това е тази лоша субстанция, която прави нашата кожа мазна (от там гнойните пъпки) и влияе по негативен начин на космените фоликули на главата, водейки до оплешивяване. Около 10% от тестостерона В ораганизма на възрастният мъж се превръща в ДХТ.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17361879348755 Seconds