Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Инжектиране на анаболни стероиди - проблеми
Как да избегнем неприятностите, свързани с поставянето на ижекция?

Има няколко опасности, свързани с интрамускулното поставяне на анаболни стероиди. Много сериозен проблем наблюдавах преди години. Инжектираното място беше инфектирано и се беше получил абцес. Това може да се получи и заради това, че спринцовката не е стерилна. Понякога, когато мястото, което ще бъде инжектирано не е почистено, също може да позволи на бактериите да влязат вътре, заедно с иглата.


Друга причина може да бъде това, че спринцовката /иглата/ е била в контакт с нещо нестерилно, преди да се инжектира или, че самата спринцовка не е стерилна. Ако един атлет използва фалшиви препарати, които неясни субстанции - това също може да бъде причина за инфекция. Естествено, това че фалшивите стероиди са нестерилни е само една от многото причини, поради която не трябва да се използват.
Понякога,   използващите   стероиди   страдат   от   т.нар. „стерилен абсцес”. В този случай е възможно абцесът да не бъде причинен от бактерия. Много вероятно е да се окаже, че препаратът не е успял да достигне до кръвоносната система и е останал в мускула неразпространен. Това също е причина за инфекция. Знае се, че след като се повтори инжектирането на същото място, мускулът може да откаже да разпространява течността.   Атлетите,   които   използват   често   и   в   големи количества анаболни стероиди, трябва да обърнат сериозна внимание върху това предупреждение. Това, което се случва е, че инжектирания маслен разтвор стои на инжектираното място няколко дни - причина за образуването на гноен абцес.
Познавам един пауърлифтер, който инжектира едно и също място всеки ден с 3 куб.см Equipoise, за период от няколко седмици. Маслото не може да се разпръсне и се събира на инжектираното място. Това става причина за огромен абцес, който трябва да се оперира. Гнойта се оттича за около 10 дни. Това е един от недостатъците от използването дори на малки количества от инжекционните анаболни стероиди. Най-добрия начин да се избегне образуването на абцес е да не използва същото инжектирано място повече от един-два пъти седмично и никога да не инжектира повече от 3 куб.см на едно и също място за седмица.

Майкъл Дюпон
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15734314918518 Seconds