Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Кленбутерол и изграждане на мускулите - II част
При повечето атлети изграждащото мускули действие е по-слабо изразено от разграждащото мазнини.
Научни изследвания потвърдиха, че в основата на предизвикания от Кленбутерола растеж на мускулите лежи една истинска хипертрофия на мускулите. Това довежда до увеличаване на мускулните клетки и се изразява в надебеляване на мускулатурата. Този процес е специфичен за скелетната мускулатура. С това е изключено да се стигне до нарастване и увеличение при органи с гладка мускулатура. Или червата, черният дроб и бъбреците остават незасегнати от анаболната активност. А какво става със сърцето ни? Както знаем и то е мускул и се състои предимно от напречно набраздени мускулни влакна. Тъй като Кленбутерол влияе върху сърдечната честота, тогава не би ли било възможно да се стигне до хипертрофия на сърдечния мускул? Това е всъщност доста невероятно, но не може да се изключи стопроцентово. Съществува изследване, при което плъхове /!/ получават увеличение на сърдечния мускул въз основа на много високи свръхдозировки и дълго време на приемане. Редица други изследвания не успяха да потвърдят това.
Нека разгледаме изграждащото мускулите действие на Кленбутерол по-отблизо. Въпреки че изграждащата мускулите активност на Кленбутерол се наблюдава както при бавно свиващите се, така и при бързо свиващите се мускулни влакна, тя изглежда е специфична само за един тип мускулни влакна. Един мускул се състои от мускулни влакна тип 1, това са бавно свиващите се червени мускулни влакна. Тип 1 реагира на аеробна активност и се нагажда към натоварването, като може да поеме повече кислород и става по-издръжлив. Тип 2 задейства при анаеробно натоварване / тренировка с тежести/, така че тези мускулни влакна порастват малко всеки път, когато се натоварват. Съотношението на мускулни влакна от тип 1 и тип 2 е различно за всеки мускул.
Повечето културисти притежават значително повече бързо свиващи се мускулни влакна. За да представлява интерес за културистите, Кленбутерол би трябвало да стимулира на първо място бързо свиващите се бели мускулни влакна. Всички научни изследвания доказаха, че Кленбутерол активира главно бързо свиващите се бели мускулни влакна! т.е. тип 2. По този начин, свързан с тежка тренировка/основни упражнения при 6-8 повторения/ е много подходящ за изграждане на мускули. С течение на времето бе констатирано, че анаболният ефект на Кленбутерол настъпва и при нетренирани мускули. Това означава, че мускулът расте винаги, независимо от това, дали се тренира или не. В тази връзка се говори за некомпенсаторен анаболен ефект. Но тъй като авторът не познава тежащи 120 кг астматици с оформени стоманени мускули, той би ви препоръчал във всеки случай да продължите с тренировките и да не давате много ухо на такива изказвания.
Както при разграждането на мазнини, така и при изграждането на мускули, действието на Кленбутерол изглежда протича независимо от възрастта. Това означава, че по-възрастни атлети ще получат също така добър успех при нарастването на мускулите, както и по-млади атлети. Изследвания показаха, че дори при намаляване приема на храна с над 50 % се запазва анаболната активност на Кленбутерол. Анаболният ефект се загубва едва при пълна нулева диета, т.е. когато се пости няколко дни, без да се приема никаква храна.
Какво става с изградената мускулна маса, когато атлетът спре Кленбутерола? По темата д-р Майкъл Колган в споменатата вече статия твърди: „Мускулите, изградени с помощта на Кленбутерол, все още бяха налице шест седмици след спиране на лекарството." Действително, атлети, приемали известно време Кленбутерол, могат да потвърдят, че постигнатата при това мускулна маса се запазва. Този факт се цени особено от атлети, участващи в състезания с проверка за допинг.
При приемането на Кленбутерол атлетът получава допълнително голям приток на сила. Силата нараства скокообразно особено при така наречените „големи" упражнения с щанга - лежанка, клекове и мъртва тяга. Увеличение на постижението от 20 - 30 кг при тези упражнения в рамките на четири седмици е нерядко явление. При останалите основни упражнения, като вдигане на щанга зад врат, теглене от водоравен наклон, сгъване с щанга от стоеж, кофички и т.н. също се получава значителен приток на сила. Повечето атлети констатират, че при приемане на Кленбутерол нарастването на силата не протича паралелно спрямо нарастването на мускулите. Общо взето е правилно, че колкото по-силен стане някой мускул, толкова е по-масивен той, но с приемането на Кленбутерол съотношението се променя в полза на нарастването на силата. Всеобщото мнение е, че нарастването на мускулите, сравнено с едновременно постигнатия прираст на сила, е малко по-малко или иначе казано, нарастването на силата е необичайно голямо за съпътстващото нарастване на мускулите. При много атлети Кленбутерол в това отношение има подобно действие на „Анавар". За „Анавар" се знае, че не предизвиква по-голямо нарастване на силата, отколкото на мускулите. Тъй като „Анавар", както и Кленбутерол не влияе върху телесното хормонално производство и не ароматизира, тези две средства биха могли да бъдат сравнявани по отношение на действието им за изграждане на мускули и сила. Тук авторът е на мнение, че изграждащото действие на Кленбутерол за мускули и сила е по-силно. Получаваният при Кленбутерол прираст на мускули и сила най-сполучливо може да се сравни с комбинацията „Стромбаджект" и „Анавар". Тя не изгражда маса в класическия смисъл, а предизвиква порастване на качествените мускули. Един известен канадски треньор по силови спортове сравнява Кленбутерол - като отчита трите му действия изграждане на мускули, прираст на сила, разграждане на мазнини
- с комбинация от „Анавар" и „Халотестин". Ако не се гледа видимо по-големия брой странични действия, които има тази комбинация, сравнението е правилно при някои атлети. Затова Кленбутерол е много предпочитан и при вдигането на тежести и пауърлифтинга.
ВНИМАНИЕ! Въпреки, че научни изследвания доказаха вече споменатия некомпенсаторен изграждащ мускулите ефект за Кленбутерола, това на практика не се прояви убедително при атлетите. Напротив, изграждащото действие за мускулите при Кленбутерол зависи силно от правилната тренировъчна форма. Това обяснява защо някои атлети при приемане на Кленбутерол само разграждат голямо количество мазнини, без да прибавят още допълнителна мускулна субстанция. Който взема анаболни стероиди и е свикнал да изгражда мускулите си с така наречената „напомпваща тренировка" /много серии, много упражнения и повторения/, няма да отбележи с Кленбутерол значителен успех по отношение прираста на сила и мускули. Ако атлетът желае само да разгради тлъстините с Кленбутерол, е напълно безразлично как той тренира или дали въобще тренира. Но който пък желае допълнително да изгради сила и мускулна маса - а кой не желае това - той няма да се размине с тежка тренировка. Тук е много важно да се разбере, че както беше изтъкнато, Кленбутерол действа главно на мускулните влакна от типа 2. Тези мускулни влакна тип 2 се стимулират най-добре посредством експлозивни движения с големи тежести и относително малко повторения. Атлети, които остават слепи за този факт, не си правят услуги с това. На практика стана ясно, че културистите, които са приемали Кленбутерол в паузите между анаболите, и са запазили обичайната си напомпваща тренировка, изграждат значително по-малко сила и мускули от онези, които са преминали на тежки основни упражнения с относително малко серии и повторения. Както се каза, разграждането на телесна мазнина става от само себе си, но който желае да постигне оптимални резултати по отношение увеличаване на силата и мускулите, по-добре е да избере правилната тренировъчна форма. Повече подробности по темата търсете в главата „Кленбутерол и тренировката".
Досега многократно бе показано, че атлети, спазвали това правило / тренировка, приложение и дозировка; тук виж и главата за приложение/, успяват да променят своето тяло силно в рамките на осем седмици. Предизвиканото от Кленбутерол изграждане на солидни мускули и същевременно явното разграждане на мазнините променят драстично външния вид. Извън това би трябвало да бъде възможен приток на сила повече от 20% при повечето упражнения в рамките на осем до десет седмици.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18902397155762 Seconds