Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи
Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Кленбутерол и изграждане на мускулите
Въпреки че темата „Кленбутерол и изграждане на мускулите" заема централно място в тази книга, тя може да бъде разгледана малко по-кратко в тази глава. Това не се дължи на обстоятелството, че Кленбутерол не притежава свойства за изграждане на мускули - тях той има несъмнено - а поради простата причина, че в една от предходните глави вече беше казано доста по темата.
Въпреки това, авторът желае на това място още веднъж на кратко да повтори тези мисли. Може би един или друг читател е прескочил теоретичната част, за да усвои веднага практичната информация.
Нека обобщим още веднъж. Лекарството Кленбутерол принадлежи към групата на Бета-2-миметиците. Бета-2-миметиците предизвикват в тялото три различни промени:
1. Те стимулират симпатичната нервна система.
2.  Те увеличават скоростта на обмен на веществата, така че се разгражда мазнина.
3. Те действат директно върху мускулатурата.
Тук нас ни интересува само третата точка. Важно е да се различава гладката мускулатура от напречно набраздената скелетна мускулатура. Всички Бета-2-миметици с изключение на Кленбутерол влияят само на гладката мускулатура. Само Кленбутерол предизвиква изграждане на скелетната мускулатура.
Както вече читателят междувременно научи, това става, като Бета-2-рецепторите в мускулната клетка влязат във връзка с приетия Кленбутерол. Мускулната клетка започва да расте, когато в нея започва да се натрупва повече протеин. Кленбутеролът притежава силно изразено антикатаболно действие, т.е. Кленбутерол намалява скоростта, с която протеинът се разгражда от мускулната клетка. С това автоматично се увеличава съдържанието на протеин в мускулната клетка. Друга причина за усиленото натрупване на протеин в мускулната клетка е, че Кленбутерол, както вече бе показано в последната глава, предизвиква „ефекта на преразпределяне". Това значи, че Кленбутерол кара тялото да не натрупва приетите с храната хранителни вещества под формата на мазнини, а да ги събира като протеин в мускулната клетка. Изследванията показаха, че увеличеното нарастване на мускулите се дължи главно на антикатаболното действие на Кленбутерол и на неговия „ефект на преразпределяне". Научната литература съобщава и за допълнително анаболно действие на Кленбутерола. До днес още не е изяснено недвусмислено колко силно е това анаболно действие и каква роля играе то при увеличеното натрупване на протеин в мускулната клетка.
Сега, след като читателят познава физиологичните причини, водещи до растеж на мускулната клетка посредством Кленбутерол, сигурно ще се заинтересува колко силно въобще е изграждащото мускули действие на Кленбутерола.
Нека Ви кажа: Кленбутеролът притежава превъзходни качества за изграждане на мускули, чието действие се сравнява само с това на анаболните стероиди. Изграждащото действие на Кленбутерол е поне толкова силно, както анаболното действие на много стероиди.
Научните изследвания показаха, че по своето изграждащо мускулите действие Кленбутерол не отстъпва с нищо на повечето анаболни стероиди. Желаете ли пример? В списанието за културизъм „Muscular development", май 1992, в колоната „Анаболи, постижения и хранене", д-р Майкъл Колган казва следното по въпроса: „След няколко седмици те забелязват, че опитните животни стават по-набити, по-силни и по-агресивни. Бета-едренергенните конкуренти /Бета-2-миметици/, както биват наречени тези медикаменти, предизвикват бързо увеличаване на мускулната маса! Оттогава съществуват много изследвания, които показват, че Beta- Booster / Бета-2-миметици/ са поне толкова ефективни, както анаболните стероиди, когато става дума за изграждане на мускули.
В практиката отдавна стана ясно, че изграждащото мускули действие на Кленбутерола е поне еднакво силно, както това на малко „по-леките" стероиди, като например „Дека-Дураболин", „Примоболан", „Анавар", „Стромба", „Максиболин" и т.н.

 

Но стигаме до нещо решаващо, както се знае, Кленбутеролът не принадлежи към групата на анаболните стероиди. Химически погледнато, Кленбутеролът е напълно различно действащо средство. Това означава, че Кленбутерол и анаболните стероиди стимулират мускулатурата по два напълно различни начина. Досетихте ли се, какво намеква авторът? Знаем, че анаболните стероиди са синтетично произведени хормони. Анаболиците карат тялото след известно време да възпре своето собствено производство на хормони, респективно изцяло да го прекрати. Защо? Тъй като тялото се стреми винаги да поддържа равновесие. С това то се опитва да компенсира подаването на хормони отвън чрез намаленото собствено производство. Тук слабата точка е, че след спиране на анаболните стероиди тялото не може веднага да засили отново собственото си хормонално производство. Атлетът попада в критична преходна фаза, в която отново често загубва много сила и маса. Този проблем отсъства при Кленбутерола. Кленбутерол не съдържа хормони и по този начин не се нарушава присъщото на тялото хормонално производство. Изследванията показаха, че Кленбутеролът не влияе върху най-важните хормони на човешкото тяло - тестостерон, хормони на растежа и инсулин.
Нека обобщим: разполагаме с едно средство - Кленбутерол, чиито изграждащи качества са поне толкова добри, както „Дека-Дураболин", „Примоболан", „Анавар", „Стромба", „Максиболин" и т.н., без при това да се повлиява върху хормоналното производство на тялото. Съберете действието на Кленбутерола с анаболното действие на Вашите собствени хормони и ще получите изключително мощна изграждаща мускули комбинация, превъзхождаща много стероиди. Един твърде революционен за културизма факт, не намирате ли? Имам предвид, че за пръв път въобще съществува един относително сигурен и ефективен заместител на анаболните стероиди и хормоните за растеж, който дори не влияе върху присъщото на тялото производство на хормони. Модерната наука и новата технология направиха това възможно.
Който за пръв път употребява Кленбутерол, ще констатира, че наддаването на тегло не е толкова голямо, както при популярните стероиди за маса „Дианабол", „Анадрол 50", „Тестостерон ципионат", „финаджект" и т.н. Някои атлети, които вземат Кленбутерол за изграждане на мускулите, дори въобще не наддават на тегло. Да не би Кленбутеролът да действа? Не се притеснявайте, тъй като физическото подобрение на атлета не се отчита толкова на кантара, колкото в огледалото. Това се дължи първо на факта, че Кленбутерол обратно на повечето анаболни стероиди не задържа допълнителна вода в тялото. От друга страна, непромененото тегло не означава, че не се е изградила допълнителна мускулна маса. Защото, както знаем, Кленбутерол разгражда освен това голямо количество мазнина. На практика стана ясно, че изграждането на мускули и разграждането на мазнини при приемане на Кленбутерол често стоят в подобно съотношение. Ако едновременно с това се провежда диета с намален брой калории, съотношението се измества в полза на разграждането на мазнините. Не е необичайно при 8-седмичен период на приемане на Кленбутерол да се изградят 5-6 кг мускули и същевременно да се загуби подобно количество мазнини, без да се е извършила промяна в хранителните навици. А тук говорим затвърди и солидни мускули, не за разплути и воднисти наддавания на тегло, както това става при някои стероиди. Въпреки че телесното тегло на някои атлети остава непроменено, драстично се променя външният им вид. Представете си вашето тяло с 5 кг мускули повече и с 5 кг тлъстина по-малко. Мисля, че говорим за две напълно различно изглеждащи тела. Въз основа на този факт някои „особено умни" лица твърдят, че Кленбутерол превръща разградените мазнини в мускулна тъкан. Това са пълни глупости, тъй като физиологически е невъзможно мастната тъкан да се превърне в мускулна. Двете задействащи от Кленбутерол промени - изграждане на мускули и разграждане на мазнини - протичат независимо една от друга. Който загуби например 4-5 кг мазнини, не изгражда непременно точно същото количество мускули и обратно. Съотношението между изграждането на мускули и разграждането на мазнини при приемане на Кленбутерол се влияе от фактори като хранене, тренировка, предразположение, дозировка и особено от съответната схема на приложение /повече по въпроса - в Главата „Приложение на Кленбутерол"/

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14379501342773 Seconds