Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Кленбутерол и тренировка
Културисти, заинтересувани от прираст на мускули и сила, ще направят добре да забравят по-бързо тези неща. Окачете си бележка на хладилника, огледалото в банята, гардероба, в колата или където и да е, на която да напишете с големи букви: ГОЛЕМИТЕ ТЕЖЕСТИ ИЗГРАЖДАТ ГОЛЕМИ МУСКУЛИ. Или както сполучливо казва Еберхард Шнайдер в книгата си „Силова тренировка за кунг-фу и карате": „Ако вдигаш тежести като баба, ще имаш мускули като баба. Но ако вдигаш все по-големи тежести, мускулите ти ще се увеличат по обем и сила, така че ще имаш проблеми когато си търсиш риза".


Тренирането с все по-големи тежести е основно при изграждането на мускули. Който твърди друго, няма представа, или пък съзнателно скрива истината. Щанги и дъмбели вместо макари и машини, поне в преобладаващата си част, и упражнения носещи сила, натоварващи всички мускули от тялото. Още веднъж, за да станете масивен и мускулест, трябва да станете силен. Няма маса без сила, в това отношение не се оставяйте никой да ви заблуждава.
Изследвания показаха ясно, че мускулната хипертрофия (растеж на мускулната клетка) се осъществява почти изключително в бързо свиващите се бели мускулни влакна от типа 2. Тези бързо свиващи се мускулни влакна се стимулират най-добре чрез експлозивни и трудни упражнения. Бавно свиващите се червени мускулни влакна от типа 1 реагират на аеробна тренировка и нисък интензитет. Който провежда тренировка по културизъм с много повторения, стимулира с това само бавно свиващите се червени мускулни влакна, които имат малък потенциал за растеж. Маратонците нямат например добре развити бавно свиващи се мускулни влакна. С това лесно може да се разбере, че дългата тренировка с много серии и повторения не е подходяща за изграждане на мускулна маса. Цел на смислената тренировка за изграждане трябва да бъде накарването на мускула да се нагоди към новите и необичайни изисквания. Това не се постига нито с повече упражнения, нито с повече повторения или чрез продължителна тренировка, а единствено с употребата на все-по-големи тежести. Не напразно културизма наричат тренировка за прогресивно съпротивление. Чрез постоянно претоварване бързо свиващите се мускулни влакна, които както бе изтъкнато притежават най-голям потенциал за растеж, биват принудени да стават все по-големи. Резултатът е изграждане на нова допълнителна мускулна маса. Друга важна точка, която следва да се има предвид е, че мускулният растеж не се извършва по време на тренировката, а едва в паузата за почивка след нея. Тъй като културистите трябва да тренират с големи тежести и относително малко повторения за да стимулират мускулния растеж, всеки, който е заинтересуван от оптимални успехи по отношение на сила и мускулна маса, следва да тренира всяка част от тялото само веднъж седмично.
Тъй като авторът не възнамерява да напише тренировъчен наръчник, време е да се спрем на същественото. В статията „Кленбутерол и изграждането на мускулите", читателят научи, че Кленбутерол действа почти изключително върху мускулните влакна от типа 2, или бързо свиващите се бели мускулни влакна. Затова при приемането на Кленбутерол е извънредно важно така да се тренира, че да се стимулират бързо свиващите се мускулни влакна, тъй като само тогава се разгъща истинско изграждащото мускулите и силата действие на Кленбутерола. А как трябва да се тренира за стимулиране на тези мускулни влакна, читателят вече научи в тази статия, а именно големи тежести при относително малко и експлозивни повторения (6 - 8 повторения). За съжаление много атлети не знаят това или го игнорират и после се чудят, че Кленбутерол при тях не изгражда много мускулна субстанция и сила. След това твърдят, че Кленбутерол не действа. Така те не са справедливи към това лекарство, тъй като единственото, което не действа, е техният начин на трениране.

Следва продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13058996200562 Seconds