Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Къде се инжектират анаболните стероиди?
Всички мастно и водноразтворими анаболни стероиди се прилагат интрамускулно. Поставянето на инжекцията е свързано с проникването на иглата в кожата, след това в подкожната тъкан и най-накрая в мускула. Интрамускулните инжекции се използват, когато е желана бързата абсорбция, когато медикаментът е твърде дразнещ, за да се взима подкожно. Интрамускулната инжекция се поставя на следните места: задните части, отстрани на бедрото и в делтовидния мускул.
Мускулите, разположени на тези места, и по-точно глутеусът, са сравнително най-плътни, защото там има най-много мускулни фибри и екстензивна фасция (фасция е начин на свързване на мускулите така, че да се сепарират). Там медикаментите имат най-много място за абсорбция. Абсорбцията е процес, който спомага за снабдяването на мускулите с кръв. Интрамускулната инжекция се поставя дълбоко в мускула, но трябва да се внимава да не се засегнат нервите и кръвоносните съдове.



Най-доброто място за поставяне на стероидна инжекция е средния глутеус и по-точно горния десен квадрант от задната част. Смята се, че горната дясна част на глутеуса е най-подходяща   за   поставяне   на   инжекция,   тъй-като там мускулът е най-плътен и с най-малко нервни окончания. Много малка е вероятността течният медикамент да попадне в някои кръвоносен съд. Ако инжекцията е засегнала нерв /или го е възбудила/, може да се почувства силна болка и следваща парализа на това място. Тези последствия са възможни и не трябва да ги пренебрегваме.
Ако глутеусът не може да бъде инжектиран по някакви причини, алтернативата е страничната част на бедрото. Обикновено, интрамускулното инжектиране в бедрото е характерно за децата. Страничната част на бедрото е частта от него, която е подходяща за инжектиране. Фронталното инжектиране в мускула на бедрото е извънредно глупаво. На тези места има много нерви, а също и голям брой кръвоносни съдове.
Делтовидният мускул може да бъде използван също като средство за инжектиране. Частта от мускула, използвана за тази цел се намира по средата му, на два-три пръста под ключицата. Инжектирането в делтовидния мускул е характерно за ваксиниращите инжекции. Някои атлети избират това място за да инжектират водноразтворими медикаменти като: витамин В12, НСG, GН, WISTROL-V. Често пъти инжектирането в това място може да доведе до разкъсване на кръвоносен съд и е причина за предизвикване на силна болка за повече от седмица.

Майкъл Дюпон
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11533904075623 Seconds