Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Къде се инжектират анаболните стероиди?
Всички мастно и водноразтворими анаболни стероиди се прилагат интрамускулно. Поставянето на инжекцията е свързано с проникването на иглата в кожата, след това в подкожната тъкан и най-накрая в мускула. Интрамускулните инжекции се използват, когато е желана бързата абсорбция, когато медикаментът е твърде дразнещ, за да се взима подкожно. Интрамускулната инжекция се поставя на следните места: задните части, отстрани на бедрото и в делтовидния мускул.
Мускулите, разположени на тези места, и по-точно глутеусът, са сравнително най-плътни, защото там има най-много мускулни фибри и екстензивна фасция (фасция е начин на свързване на мускулите така, че да се сепарират). Там медикаментите имат най-много място за абсорбция. Абсорбцията е процес, който спомага за снабдяването на мускулите с кръв. Интрамускулната инжекция се поставя дълбоко в мускула, но трябва да се внимава да не се засегнат нервите и кръвоносните съдове.Най-доброто място за поставяне на стероидна инжекция е средния глутеус и по-точно горния десен квадрант от задната част. Смята се, че горната дясна част на глутеуса е най-подходяща   за   поставяне   на   инжекция,   тъй-като там мускулът е най-плътен и с най-малко нервни окончания. Много малка е вероятността течният медикамент да попадне в някои кръвоносен съд. Ако инжекцията е засегнала нерв /или го е възбудила/, може да се почувства силна болка и следваща парализа на това място. Тези последствия са възможни и не трябва да ги пренебрегваме.
Ако глутеусът не може да бъде инжектиран по някакви причини, алтернативата е страничната част на бедрото. Обикновено, интрамускулното инжектиране в бедрото е характерно за децата. Страничната част на бедрото е частта от него, която е подходяща за инжектиране. Фронталното инжектиране в мускула на бедрото е извънредно глупаво. На тези места има много нерви, а също и голям брой кръвоносни съдове.
Делтовидният мускул може да бъде използван също като средство за инжектиране. Частта от мускула, използвана за тази цел се намира по средата му, на два-три пръста под ключицата. Инжектирането в делтовидния мускул е характерно за ваксиниращите инжекции. Някои атлети избират това място за да инжектират водноразтворими медикаменти като: витамин В12, НСG, GН, WISTROL-V. Често пъти инжектирането в това място може да доведе до разкъсване на кръвоносен съд и е причина за предизвикване на силна болка за повече от седмица.

Майкъл Дюпон
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15011596679688 Seconds