Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи

Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Къде се инжектират анаболните стероиди?
Всички мастно и водноразтворими анаболни стероиди се прилагат интрамускулно. Поставянето на инжекцията е свързано с проникването на иглата в кожата, след това в подкожната тъкан и най-накрая в мускула. Интрамускулните инжекции се използват, когато е желана бързата абсорбция, когато медикаментът е твърде дразнещ, за да се взима подкожно. Интрамускулната инжекция се поставя на следните места: задните части, отстрани на бедрото и в делтовидния мускул.
Мускулите, разположени на тези места, и по-точно глутеусът, са сравнително най-плътни, защото там има най-много мускулни фибри и екстензивна фасция (фасция е начин на свързване на мускулите така, че да се сепарират). Там медикаментите имат най-много място за абсорбция. Абсорбцията е процес, който спомага за снабдяването на мускулите с кръв. Интрамускулната инжекция се поставя дълбоко в мускула, но трябва да се внимава да не се засегнат нервите и кръвоносните съдове.Най-доброто място за поставяне на стероидна инжекция е средния глутеус и по-точно горния десен квадрант от задната част. Смята се, че горната дясна част на глутеуса е най-подходяща   за   поставяне   на   инжекция,   тъй-като там мускулът е най-плътен и с най-малко нервни окончания. Много малка е вероятността течният медикамент да попадне в някои кръвоносен съд. Ако инжекцията е засегнала нерв /или го е възбудила/, може да се почувства силна болка и следваща парализа на това място. Тези последствия са възможни и не трябва да ги пренебрегваме.
Ако глутеусът не може да бъде инжектиран по някакви причини, алтернативата е страничната част на бедрото. Обикновено, интрамускулното инжектиране в бедрото е характерно за децата. Страничната част на бедрото е частта от него, която е подходяща за инжектиране. Фронталното инжектиране в мускула на бедрото е извънредно глупаво. На тези места има много нерви, а също и голям брой кръвоносни съдове.
Делтовидният мускул може да бъде използван също като средство за инжектиране. Частта от мускула, използвана за тази цел се намира по средата му, на два-три пръста под ключицата. Инжектирането в делтовидния мускул е характерно за ваксиниращите инжекции. Някои атлети избират това място за да инжектират водноразтворими медикаменти като: витамин В12, НСG, GН, WISTROL-V. Често пъти инжектирането в това място може да доведе до разкъсване на кръвоносен съд и е причина за предизвикване на силна болка за повече от седмица.

Майкъл Дюпон
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16671514511108 Seconds