Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Неотест 250
Културистите постоянно търсят по-добри, по-безопасни и по-удобни стероиди. Тъй като тези медикаменти се използват малко в клиничната медицина, има малко иновации и подобрения. Преди олимпийските игри в Сидни през 2000, най-популярните стероиди продавани в Мексико, на пресичащите границата със САЩ, бяха произвеждани в Австралия. Между другото, след Олимпийския стероиден скандал, австралийските експортни закони се промениха и австралийските стероиди станаха трудни за намиране и скъпи.
От това време мексиканското производство на ветеринарни стероиди нарасна и съвместно с други компании се пускат нови продукти всеки месец. Стероидите, които някога трудно можеха да се намерят, сега са в изобилие и се произвеждат във високи концентрации. Наред със старите продукти се появиха и нови. Един от тях излезе на пазара с търговското име Неотест 250.
Дългият естер
Неотест 250 е високо концентриран, мастно разтворим, в инжекционна форма, съдържаща 250 милиграма на милилитър (мг/мл) тестостерон деканоат. Той е естер на тестостерона с много дълга верига, част от популярната стероидна смес Сустанон - 250. Тестостерон деканоат е бавно усвояващ се естер, който е дълготрайно действащата компонента на Сустанон, позволяваща една инжекция седмично без да спада нивото на тестостерона. Този естер е дълъг 10 въглеродни атома и е един от най-дългите използвани в стероидната химия.
Биохимия за културисти
Тестостеронът, както всеки друг андрогенен стероид, не циркулира дълго в организма, поради метаболизиране или излъчване от черния дроб и бъбреците. В действителност по-голямата част от тестостерона отделен от тестисите е прикрепен към протеин -носител и с него достига до мускулите, простатата и другите тъкани преди да бъде разграден. Ако тестостерон се инжектира без да е прикрепен към естер, неговото действие ще трае само часове преди да бъде излъчен навън. Поради това тестостерона е трудно да бъде използван от културисти, но се използва от щангистите точно преди състезанието. Културистите би трябвало да си инжектират тестостерон през ден, за да постигнат супер физиологичното, анаболно ниво на хормона. Чрез прибавяне на естер към молекулата на тестостерона, се намесват няколко фактора, които пазят стероида и подобряват неговия транспорт в организма. Тестостеронът без естер не се разтваря добре в мазнини и за това се доставя във водна суспензия. Това позволява на медикамента да влезе бързо в кръвообращението и също така бързо да се метаболизира и излъчи. Когато е под формата на естер, той се разтваря по-лесно в мазнини, отколкото във вода, поради което тестостероновите естери се доставят в маслен разтвор. Когато се инжектира мускулно такъв разтвор освобождава бавно и равномерно стероида. Естера остава свързан със стероида, докато ензимите не го разградят, превръщайки го в тестостерон. Това важи за всички тестостеронови естери.Повече анаболи, по-малко андрогени
Тестостеронът има както анаболно, така и андрогенно действие, което означава, че той ще действа както на мускулите, така и на половите органи (простата тестиси, гърди й др.). Нормално тестостеронът се освобождава на малки порции. През пубертета тези порции стават по-чести и по-големи причинявайки половото съзряване у момчетата. Тези промени се дължат на андрогенния ефект на тестостерона. Сумирайки проучванията на различните естери на нандролона - активния стероид на Дека-дураболин, се вижда, че колкото по-дълга е веригата на стероидния естер, толкова по-бавно се освобождава стероидът и толкова по-голям е анаболния му индекс. Също така Неотест 250, който е деканоатен естер на тестостерона е установено, че е с по-мощен анаболен ефект от тестостерона, като се избягват нежеланите андрогенни ефекти. Това е голямо предимство пред другите форми на тестостерона, особено що се касае до жените.
Има и обратна страна
Наред с предимствата на тестостероновия деканоат, които го правят толкова атрактивен, има и няколко отрицателни страни, които трябва да споменем. Естера заема една трета от цялата тестостерон деканоат молекула, което означава, че ако вземем 300 милиграма Неотест, той ще ни достави само 200 милиграма истински тестостерон. Понеже е бавно освобождаващ се стероид, необходими са няколко седмици докато нивото стигне анаболното си ниво. Повечето тестостеронови естери започнат да дават забележим ефект след няколко дни. Потребителите на тези препарати трябва да знаят, че спирането на Неотест 250 става много по-бавно и може да подтисне естествената продукция на тестостерон за много месеци. Поради дългото време на полу разпад, тестостерон деканоат може да акумулира в кръвта, ако се инжектира често и да се получат нежелани високи нива. Ако нивото стане високо и се появят страничните ефекти може да са необходими няколко седмици, за да се смъкне достатъчно нивото и да се спре нарастването на нежеланите странични действия.
По-голямата част от проблема се състои в това, че точното време на полу разпада на тестостерон деканоат за всеки човек е различна. Поради това, че до сега не е използван клинично в САЩ, няма клинични проучвания по този въпрос. Източници от интернет твърдят, че полуразпада е равен на осем дни, а на едно място е посочен срок 15 дни.
По-добре са проучени другите естерифицирани медикаменти. Нандролон деканоат (Дека-дураболин) е подобен стероид и има време на полуразпад осем дни. Други медикаменти, за които се твърди че са деканоат естери имат по-дълъг период на полуразпад, даже до три седмици. Смисълът от това определяне е, че така точно може да се нагласи интервалът на инжектиране. По-честото прилагане води до покачване нивото на медикамента в кръвта и по-големия риск от странични явления. За щастие тестостерон деканоат е използван като съставна част на сместа Сустанон 250, за която се знае че може да бъде инжектирана всеки две до четири седмици без поява на значими странични ефекти. Още една особеност, която повлиява върху избора на тестостерон деканоат е, възможността да не бъде открит чрез лабораторните тестове един месец след спирането му.
Заключение
Неотест 250 е интересен тестостеронов естер, при който се установява удължено освобождаване на тестостерон. При правилно дозиране и наблюдение, с оглед избягване високите нива на тестостерон, е възможно да бъдат избегнати или намалени до минимум андрогенните странични ефекти на тестостерона. Въпреки това той остава в организма и може да бъде открит през различен период от време.
Неотест 250 може би не е подходящ за много атлети, поради бавното му действие и риска да
бъде открит с анаболните тестове след известно време. Тестостерон деканоат от много време е съставна част на сместа Сустанон 250, която се използва от някои културисти. Голямата надежда е Неотест 250 и другите тестостеронови естери с забавено действие да бъдат разрешени за медицинската практика като заместващо лечение при мъжете.
Тестостерон деканоат е в списъка на контролираните субстанции и нелегалната му употреба, продажба или притежаване се счита за престъпление в много страни.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15914082527161 Seconds