Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Отслабване с Метформин
Да се разкаже за този препарат накратко е сложна задача. Метформин по мнението на много специалисти е идеалният препарат за горене на мазнини. Дали е така, ще се опитаме да разгледаме този въпрос по–подробно в тази статия.
Метформин е перорален антидиабетен препарат, който принадлежи към групата на бигванидите. Хипогликемизиращият му ефект е установен през 1929г. от Hesse и Taubmann във Вроцлав. Разработени са три препарата от групата на бигванидите - фенформин, буформин, метформин. През 1957г. започват клинични проучвания с бигваниди, в хода на които е установена връзка между приложението на тези медикаменти и развитието на лактацидоза, като за фенформин рискът е бил 50 пъти по-голям от този за метформин. В резултат на това фенформин и буформин, а впоследствие и метформин са забранени за употреба през 1977г. в САЩ, през 1978 - в Германия, Швейцария, Австрия, Скандинавските страни, през 1982 – във Великобритания.
През 1993г. след преоценка за качествата на метформина въз основа на сериозни международни проучвания, той е отново регистриран от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ, както и в Европа.
Метформин е единственият представител на групата на бигванидите, който се използва понастоящем. Почти веднага след появата си препаратът намира приложение в спортната практика. Можем да считаме метформина за орален инсулин .
Той се приема за лечение на инсулинозависим диабет тип II, при това доста успешно, макар че по сила на действие значително отстъпва на инсулина.
При някои пациенти, които употребявали инсулин и метформин, е забелязано, че той намалява натрупването на подкожна мазнина в следствие употребата на инсулиновите инжекции.
Метформин намалява чернодробната глюкозна продукция (глюконеогенезата) и повишава периферната утилизация на глюкоза от мускулите. Метформин подобрява периферната инсулинова чувствителност, чрез въздействие главно на пострецепторно ниво на инсулиново действие
Метформин забавя усвояването на глюкозата, а това е незаменимо за хора с повишена глюкозна толерантност. Препаратът усилва и анаеробната гликолиза в периферните тъкани. Метформин снижава ендогенната секреция на инсулин, но най-главното е, че повишава свободните мастни киселини и глицерина в кръвната плазма, тоест усилва липолизата (изгарянето на мазнини).

Най-често използваният метод е да се приема Метформин на фона инсулинови инжекции. В този случай почти не се наблюдават странични ефекти – възможна е появата на диария, но това е много рядко. За съжаление в тази комбинация трудно могат да се видят пълните възможности за изгаряне на мазнини на препарата.

Според мен приема на Метформин е оправдан в случаите, когато неговите свойства за изгаряне на мазнини са най-проявени. Приемът на препарата може да се съпровожда от симптоми лека хипогликемия много по-слабо изразена, отколкото при прием на инсулин. Времето за приемане не трябва да надвишава 18-22 дни, почивката след цикъла трябва да е в рамките на 1-2 месеца, по-кратките периоди на почивка водят до адаптация към препарат и съответно намаляване ефекта на чистене на мазнини.
Обичайната дозировка, при която страничните ефекти са минимални, но имаме чистене на мазнини, е 1375-1500 мг.
Препаратът може да се приема и в по-високи дози 1700-2000 мг, но в този случай рискът от появата на странични ефекти е много по-голям. Дневната доза трябва да се разделя на два-три приема и да се приема по времена хранене.

Слабото място на Метформина – много странични ефекти. Впрочем практически е възможно те да бъдат избегнати. При малка част от приемащите се наблюдава диария. Това не е смъртоносно, но все пак е доста неприятно. Пристъпите на диария са първият сигнал, че дозировката трябва да се понижи. При дозировки 1375-1500 мг диария обикновено не се наблюдава.

По-неприятно е друго – Метформин съществено повлиява на секрецията на инсулин, затова дългия прием може да доведе до необратими последствия. За да бъдат последствията необратими, трябва приема многократно да е увеличен от препоръчаните 18-22 дни.

Метформин блокира усвояването на глюкозата, затова при високи дози е възможно да се наблюдава повишаване на кръвната захар. А при дълъг прием на високи дози може да настъпи хипергликемия, която може да доведе до хипергликемична кома и смърт. Затова по времена прием на метформин трябва постоянно да се проверява нивото на кръвната захар. При достигане на високи нива на кръвната захар метаформин трябва да бъде спрян за 1-2 дена и в този период да се направят няколко инжекции инсулин.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18044090270996 Seconds