Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи
Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
Още за Синтол

Лудостта няма край   
/Коментар на Стив Колескот/

В началото беше Esiclene. Използването му беше дълго време пазено в строга тайна като секретно оръжие от някои състезатели културисти.  Поставяйки няколко болезнени инжекции седем до десет дни преди състезание, състезателят можеше да трансформира слабите мускулни групи  в по - големи. Инжектирането на малки количества Esiclene предизвикваше възпаление и локално увеличение на лимфната тъкан, водещо да увеличаване на мускулните размери. Esiclene бе ефективен при задната част  на рамото, прасците и бицепса. Способността му да води до бърз и забележим растеж на обема, въпреки  факта, че ефектите от Esiclene са само временни, подтикваха някои да го ползват. Но както всичко в живота, рано или късно някой извежда нещата до следващото ниво и днес Esiclene има един по - голям братовчед - Синтола.
Комбинацията от различни течни масла, наречена Синтол, се инжектира вътремускулно, където тя се инкапсулира между мускулните фасции (мускулните фибри образуват мускулни снопчета, които са покрити от тъкан наречена фасция). Когато се правят последователни инжектирания от по 5 куб.см, олиото се акумулира между мускулните фибри, придавайки обем на мускула.
Синтолът обикновено се използва в ръцете и раменете. Около 70% от него остава вътре в мускула, докато останалите 30% се метаболизират като обикновен липид (мазнина). Според източниците, които продават тази субстанция, в прасците, където кръвната циркулация е лоша, той може да остане в тъканта от три до пет години. В места като бицепса, след като достигнете обема, който желаете, инжектирането на продукта веднъж месечно ще поддържа достигнатия обем на мускула.
 

Хеди Гендоур, собственик на "GenaPharm", компания базирана в Тексас, която продава Синтола под името "Pump'n Pose" изтъква, че компанията не продава този продукт като синтетичен мускулен стимулант. Според него: "Ние го продаваме като стерилно олио за позинг. Не препоръчваме употребата му по никакъв друг начин, но хората го купуват и го използват по различни начини, което ние не можем да контролираме." Обикновената цена на "Pump'n Pose" варира от 300 $ до 400 $ за флакон от 100 куб. см (доста висока цена за плажно масло). Цената в Англия, според някои, е три пъти по - висока от тази. Ако прегледаме необходимите дози, един флакон ще даде на този, който го използва, шест седмичен курс за една мускулна група.

ИСТИНСКАТА ЦЕНА, КОЯТО СЕ ПЛАЩА
Информацията, която имаме за Синтола, ни дава възможност да посочим рисковете от него. Най - общо казано съществуват три медицински риска:
Първият е съществуващата опасност от възникване на инфекция, която може да бъде масивна и ако премине в сепсис, да доведе до смърт.
Вторият проблем е при попадане на Синтола в кръвообращението. Това технически може да се осъществи при инжектирането на субстанцията, когато се уцели вена или артерия. Дори съвсем малка капчица мазнина, попаднала в кръвообращението, води до емболия. В зависимост от органа, в който попадат, тези мастни капчици могат да доведат до инфаркт, инсулт, белодробна емболия и пораженията са фатални.
Третият, не по-малко опасен риск при употребата на Синтол е, че след инжектирането му не може да бъде отстранен по ваше желание. Това означава, че ако се докаже, че той е канцерогенен или че ви вреди по някакъв начин, то няма как да бъде отстранен. Нека хвърлим един поглед върху модерните силиконови бюстове, които напоследък изпаднаха в криза. Не малко жени пожелаха да махнат силиконовите си бюстове, включително и доста известни филмови звезди.
 Синтолът е още една субстанция, която ни дава материал за размисъл относно етичната дилема в бодибилдинга. Той дава предимство на по - мързеливите в спорта, а също така и на някой с генетично слаби мускулни  групи, който години наред е губил, класирайки се четвърти или пети, а след неговата употреба достига до абсолютната титла. Тук отговор могат да дадат съдиите и правилникът на културистичните състезания, тъй като употребата на Синтол не остава незабелязана.

ЧУДО ИЛИ ЧУДОВИЩЕ ЗА МУСКУЛИТЕ?
Дейв Палуплбо, състезател културист

Това, което знам за Синтола, е, че съдържа салицилова киселина (активната субстанция в аспирина), ресорцинол и хлорал хидрат, а също и микс от козметично олио. За пръв път подобна субстанция е била използвана от д - р Майкъл Калфман през 1964 година, точно преди Олимпийските игри в Токио. Американският щангист Гари Губнър се оплаква от скъсани влакна в трицепса. За да може да се бори за златото, лекарите подготвят маслен разтвор, действащ като суперлепило за тъканите. Този разтвор съдържа 2% фенол и 50% стерилна гликоза, суспендирани към стерилна глицеринова основа. Когато тази суспензия се инжектира в трицепса в количество от 0,25 до 0,5 ml, това стимулира отделянето на колаген, който действа като супер човешко лепило и залепва скъсаните мускулни влакна. Може би създателят на Синтола е имал достъп до материалите, описващи тази процедура и ги е приложил към здрави, неболедуващи мускули, където този разтвор се инкапсулира. Това, което създателят и тези, които ползват продукта, може би не знаят, е, че мускулните клетки дишат посредством процес, известен като дифузия. При дифузията кислородът преминава от място с висока концентрация в кръвта, към места с по-ниска концентрация или в мускулите. Ако движението на кръвта се възпрепятства от присъствието на чужд за организма материал, като наличието на външно вкаран глицерин, то мускулните клетки могат да умрат от кислородна недостатъчност.
На Арнолд му трябваха 17 години да изгради ръка от 56 см. Но почакайте! Тук идва някакъв си Синтол и ви обещава това за 17 дни! Преди да посегнете към Синтол, всички вие, мечтаещи за титлата Мр.Олимпия и да направите 60 сантиметрови ръце, запомнете, че който спи с дявола, може да изгори.

Лабораторен анализ

Лабораторния анализ на Синтола с помощта на спектрометър и газ хроматограф открива съдържание на: бензил алкохол, мастни киселини( от тези, които се използват в парфюмите), лидокаин и триглицериди. Олиото, използвано в Синтол, не е от естествени растителни източници, а е синтетично. Бензил алкохолът се прибавя, за да разреди разтвора или заради антимикробния му ефект, а може би и заради двете. Лидокаинът се прибавя, защото той е местен анестетик и има обезболяващо действие - с негова помощ инжектирането се обезболява. Според лабораторията това се съдържа в Синтола или ако има други съставки, те са в концентрации твърде ниски, за да бъдат уловени от уредите, използвани при теста.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26820707321167 Seconds