Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Прегнил
Прегнилът е търговското име на препарат, произвеждан от „Orga non''-Холандия (има и гръцко производство, а е познат и като про фаси, производство на „Serono"). Съставът му е човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) - глюкопротеин, отделящ се в плацентата на бременните жени и синтезиран от урината им. В синтетичен вид е високо пречистен бял или почти бял аморфен прах, много лесно разтворим във вода.
Действие. Хипофизният лутенизиращ хормон стимулира производството на гонадни стероидни хормони чрез стимулиране на Лайдиговите клетки в тестисите да произвеждат повече андрогени и яйчниците да произвеждат повече прогестерон. ЧХГ действа почти идентично на него и имитира действието на лутенизиращия хормон в тялото - който сигнализира за производството на тестостерон от тестисите. За жените човешкият хорион-гонадотропин е съвсем малко приложим, но за мъжете той има едно много интригуващо свойство. Когато в тялото се вкарат прекалено много полови хормони (напр. анаболни андрогенни стероиди или естрогени), чрез обратната връзка се подава фалшив сигнал до мозъка да спре да отделя лутенизиращ и фоликостимулиращ хормон. При продължителни цикли (и по принцип повече от седмица) тестисите остават подтиснати и започват да атрофират: видимо се свиват заради това, че не се използват. Тук на сцената излиза прегнилът: чрез приема на имитиращ действието на ЛХ препарат те сравнително бързо възвръщат функциите и размера си, както и производството на тестостерон. Това е и главното предимство на прегнила и то е много важно след цикъл, особено ако искате да запазите повечето от трудно качената маса (а кой не иска това?). В рамките на 2 часа концентрацията му нараства, достига пик в рамките на 6 ч и се задържа приблизително 36 ч (достигайки втори пик в рамките на 2 до 4 дена), след което почва да спада и след 72 ч е неоткриваем. Хорион-гонадотропинът се разпределя основно в тестисите и яйчниците. Важно е да се отбележи, че той не оказва влияние върху мобилизацията на мазнините, апетита или усещането за глад, както и върху разпределението на мазнините в тялото. Това е лоша новина за мнозина, които си мислят, че ЧХГ е удачен за прием преди състезания, тъй като дава твърдост и разлага подкожната мазнина, като така нацепеността и вените стават по-видими. Прегнилът донякъде може да повиши качеството на тренировката, но обикновено не много.
Противопоказания: преждевременен пубертет, рак на простатата, алергия към ЧХГ. Тъй като андрогените могат да предизвикат задържане на течности, ЧХГ трябва да се използва с повишено внимание от хора със сърдечни или бъбречни заболявания, епилепсия, мигрена или астма.Странични ефекти: Те са подобни на тези от тестостерона на инжекции - главоболие, увеличено либидо, раздразнителност, безпокойство, умора, депресия, гинекомастия и болка в мястото на инжектиране. Възможни са известни андрогенни прояви като акне, косопад и хипертрофия на простатата, но тъй като прегнилът се използва по 3-4 седмици, те не трябва да са в някаква по-сериозна степен. Ако приемът на хломид е почнал и нивото на произвеждания тестостерон вече се е увеличило, заради повишеното му преработване в естроген е възможна тенденция към отлагане на мазнини около таза. За тийнейджърите пък има опасност от преждевременно затваряне на епифизата - т.е. по-ранно спиране на растежа. Възможно е увеличаване на кръвното налягане и съсирване на кръвта. Много билдери и силови трибойци свидетелстват за намалено сексуално желание в края на трудния работен цикъл - точно преди или след състезание и особено към края на стероидния цикъл. Ако сте вземали стероиди и преди, знаете, че това е временно състояние.
Комбинации с други препарати. Минус на прегнила е, че ЧХГ също подтиска производството на природен тестостерон, тъй като заема мястото на ЛХ. И тъй като имитиращият ЛХ препарат се доставя отвън, обратната връзка сигнализира на хипоталамуса да спре да произвежда (чрез ред поредни процеси) ЛХ. В резултат естрогенът се увеличава и затова прегнилът винаги се използва в комбинация със силен естрогенен антагонист като хломид или нолвадекс. Когато нивото на андрогените спадне, тези антагонисти ще намалят естрогенния отговор, създавайки стероиден дефицит, който сигнализира на хипоталамуса да почне отделянето на гонадотропен хормон. Стане ли това, след приема на прегнил размерът на тестисите започва да се увеличава и малко след това производството на собствен тестостерон трябва да се върне в нормалните граници. Така че прегнилът е важен след дълги цикли, но не трябва да се използва без хломид или нолвадекс (тамоксифен цитрат), а освен това приемът му трябва да спре поне 2 седмици преди спирането на хломида или нолвадекса - иначе ще подтисне производството на тестостерон от тялото, с което ще ви направи зависими от него, подобно на цитомела, до края на живота ви. Трябва да знаете и че прием на прегнил за твърде дълъг период от време или в прекомерно високи дози може да направи тестисите нечувствителни и да ви върне там, откъдето тръгвате.
Дозировки: ЧХГ обикновено се избира за ползване след дълъг - обикновено 8 седмици или повече, стероиден цикъл. Може и да се използва при по-малки - стандартните 6-7-седмични цикли на начинаещите, но при тях атрофията на тестисите няма да е напреднала до степен, при която прегнилът да е наложителен. Във всички случаи обаче трябва да се вместите в около 3 (не повече от 4!) седмици в края на цикъла и по-малко от месец вътре в него с общо около 4 инжекции - по една на всеки 5-6 дена. Дозата е по усмотрение и се определя на базата на предишния стероиден прием и силата на ползваните стероиди. Хора, вземащи стероиди повече от 3 месеца или ползващи предимно високоандрогенни стероиди като анадрол, сустанон, ципионат, бионабол и др., трябва да вземат сравнително високи дози. Започвате напр. с една инжекция от 3000 до 5000 IU някъде през последната седмица от стероидния цикъл, 5 дена след това следва втора пак с 3000-5000 IU, следва намаляване на 1500-3000 IU след още 5 дена и последната е след още 6 дена - пак от 1500-3000 IU. Някъде след втората или третата инжекция трябва да започне приемът на нолвадекс и да продължи 4-5 седмици. Между отделните цикли с прегнил трябва да мине поне месец. След като приемът на ЧХГ спре, трябва да минете през период на приспособяване, който при стероидите е обичаен, но просто е забавен от прегнила. Затова по-напредналите често вземат хломид и кленбутерол след приема на ЧХГ или веднага почват друг стероиден цикъл.
С всяка ампула прегнил върви и ампула от 10 ml стерилен разтворител. Последният се инжектира в ампулата с ЧХГ, смесва се чрез леко въртене (не се друса и клати рязко) така, че разтворът да е чист и без частици и е готов за вътрешномускулна инжекция. Съхранява се на тъмно при 15 до 25° - ако се инжектира само част от получения разтвор, остатъкът е стабилен до 30 дена при съхранение 2 до 8°С (в хладилника). Продава се в ампули от по 500, 15000 и 5000 IU (на тези от 1500 IU има две сини кръгчета, а на тези от 5000 IU - едно жълто), но най-удачен и икономичен за билдери и трибойци е вариантът с 5000 IU. В момента има много малко ментета на прегнила. Тъй като сухата му субстанция е донякъде сходна с тази на соматотропина, често „евтиният" прегнил на черно се продава като „скъп" хормон на растежа.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19013619422913 Seconds