Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Растежен хормон - Соматотропин GH
 

Растежният хормон е от препаратите, за които се говори все по-често.Преди години това беше препарат, недостъпен за хората, занимаващи се с фитнес и бодибилдинг на аматьорски начала.Поради редица фактори той вече е достъпен за широката аудитория. За да изясним начина на приложение и възможните ползи и вреди, публикуваме тази статия.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Хормонът на растежа
може да се взема веднъж дневно, сутрин преди закуска или преди лягане на празен стомах. Сутрин, когато сте в  състояние на ниска инсулинова актив­ност, е най-подходящото време за получаване на по-добър ефект. През нощта може да се възползвате от естествените процеси по време на сън, за да изчистите мазнините и се сдобиете с повече мускули.

Големите билдери си пра­вят локални инжекции в проблемните области, за да се отърват от мазни­ните там. Например, някои момчета си бият по една инжекция в долната част на гърба преди състезание, за да се възползват от локалното изчист­ване. Можете да си правите локални инжекции почти навсякъде по тялото. Ако момчетата си инжектират пове­че от 6IU дневно, разпределят тази доза на три пъти дневно. Някои от световните топ билдери обаче вземат no 15IU дневно преди състезание, за да уско­рят наистина изгарянето на мазнини­те.

Някои билдери  ползват по 3IU дневно, други по 8IU. Но тъй като GH(растежен хормон) предизвиква състояние на инсули­нова реакция, всичко над 8IU е абсурд­но.

Обикновено се инжектира на 5 см под кожата. Мнозина си сла­гат само по една доза, за­щото се страхуват от игли. Повече­то от билдерите обаче са по-смели и се инжектират два пъти дневно. Това е по-добрият начин за постигането на по-високи резултати.


Според сайта на едни от производителите на GH(хормон на растежа) начинът на употреба е следният според целите ви:
1. Общо подобряване, леко понижаване на мазнините, подобрено състояние на кожата - 2iu дневно
2. Активиране мастната обмяна, по-добър сън, повече енергия - 3 iu дневно
3.Видимо качване на мускулна маса, бърза мастна обмяна и метаболизъм - 4 iu дневно
4.При мускулна хипертрофия, за да се чувствате "like a king", яко напомпан - 5 iu на ден

ПО КОЕ ВРЕМЕ СЕ ПРИЕМА

Нашите естествени нива на растежен хормон са най- високи 2 часа, след като заспим, а най-ниски - като се събудим. Тъй като е по - добре да използваме и нашия собствен хормон на растежа, най- добре е да се слага половината след събуждане и другата половина между края на тренировката и съня. Вторият добър вариант е да се слага цялото количество сутрин. НИКОГА не го слагайте преди да си легнете, защото така ще намалите собствената си секреция на хормона на растежа. Пък искаме да използваме всичко, нали?!

СЪХРАНЕНИЕ

Повечето хормони на растежа могат да издържат около седмица на стайна температура, затова се препоръчва да се държат в хладилник. По тази причина е желателно и да се поръчва доставката в зимни месеци или да се използва сух лед при доставянето.

H2O

Когато си разтваряте  GH (growth hormone), трябва да знаете, че има 2 вида вода, която може да се използва - стерилна и бактериостатична (bacteriostatic). Стерилна обикновено е водата в опаковката с хормона и разтворен в нея трябва да се използва до 48 часа (някои казват до 24). "Бактериостатичната" има малко количество киселина и позволява хормонът да се запази за малко по - дълъг период от време. По - просто казано - киселината запазва връзката между молекулите стабилна за по - дълго време(остава стабилен около 14 дни)... Стерилната вода разхлабва връзките по - бързо и прави хормона нестабилен..

СМЕСВАНЕ

ВАЖНО Е, когато смесвате водата с growth hormone да внимавате водата БАВНО да слиза по стените на шишенцето! Това е гаранция, че хормонът ще запази целостта си. Growth hormone по принцип е крехък. След като сипете водата, внимателно с кръгообразни плавни движения разклатете шишенцето. НЕ РАЗБИВАЙТЕ!!! Просто клатете лекичко, докато се разтвори.

Добавки-промоция 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЦИКЪЛА

Хормонът не дава незабавни резултати.Времето, след което се наблюдава някакъв резултат, е от 2 седмици до след 3 месеца.. Но ако не можете да си позволите да сте на хормон на растежа поне 4 месеца, не си харчете парите.
След като изяснихме начина и дозите на прием, да видим ВЪЗМОЖНИ ЕФЕКТИ.
Що се отнася go органите, ставите и сухожилията в литера­турата е посочено,че GH (growth hormone) предизвиква положителен ефект по отношение на растежа. Той със сигурност подоб­рява унищожаването на мазнините и е необходим елемент от процеса, в който мастните киселини напускат местата, където са се натрупвали, за да бъдат изгорени като гориво. Ня­кои хора обаче, особено жените, не чувстват ефекта от загубата на мазнините като младите мъже. При мъжете организмът реагира коренно различно на GH(growth hormone), отколкото при жени­те.

Интересът към растежния хормон доведе до идеята да се установи връзката му с различни физиологични феномени като:
-стимулиране на имунитета;
-разграждане на мастната тъкан;
-нарастване на мускулната маса, на тонуса и силата;
-изчезване на бръчките и заздравяване на кожата;
-подобряване на мисловните процеси;
-оптимизиране на енергийния баланс;
-понижаване на кръвното налягане;
-предпазване от остеопороза;
-по-бързо зарастване на раните;
-подобряване на баланса на липопротеините в кръвта;
-по-добър сексуален живот;
-по-добър сън;
-по-малко хронични заболявания.
Но има и обратна страна на  медала.Нея ще я разгледаме в друга статия,както и комбинирането с различни препарати за постигане на различни цели.Преди да се запознаете с нея, не прибързвайте да посегнете към вълшебния GH (growth hormone). Страничните ефекти са сериозни.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.28027892112732 Seconds