Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Спиране на анаболните стероиди - II продължение
 

СПИРАНЕ ЗАЩО?
Добра причина за спиране на стероидите е за получаване на сигурност, дали показвате симптоми на зависимост, дали медикаментите ви владеят. Ако установите у себе си някаква форма на зависимост, пътят при терапевта става неизбежен. Аз считам, че е по-добре медикаментите от време на време да се спират, за да останете господари на положението. Сигурно е по-добре, и преди всичко по-евтино, от време на време да станете по-леки и по-слаби, отколкото да направите пътека до психотерапевта. Винаги трябва да запазвате контрол над медикаментите, винаги трябва да владеете положението, както и външния си вид


Тук се отнася и способността да посрещнете без проблеми лошия външен вид понякога. Хора, които и без друго са склонни към зависимост, трябва още в самото начало да се държат настрана от стероидите. Ако сте имали и по-рано проблеми с пристрастяване към други наркотици девизът гласи: долу ръцете от стероидите!

В обикновения случай употребата на стероидите може да се завърши, без атлетът да се превърне в развалина физически или душевно. Противниците на анаболите не се отказват да убеждават, че всички, постигнати с анаболите успехи, след спирането им се стопяват. Това може да се получи в най-неблагоприятния случай. За съжаления този „най-неблагоприятен случай" се преживява от много спортисти, без да се налага непременно.
По принцип спирането и запазването на достигнатия чрез стероидите прогрес не е магия. Решаващият фактор е доброто разчитане на времето. Правилното ноу-хау, комбинирано с правилен разчет за времето, прави и това „трудно време" само наполовина толкова трудно. По правило спортистите искат да спрат стероидите непосредствено след състезание. Тъй като след състезание следва често „фаза за отпускане" на тялото и духа, този момент е твърде неблагоприятен. В тази фаза често се занемаряват храненето и тренировките. Като се прибави и хормоналният обрат, т. е. нормализиране в обмяната на веществата, се получава често така нареченият „най-неблагоприятен случай".

Рязкото прекратяване на стероидите, „отпускът от тренировки", и обичайната „след диетична" лакомия и при най-добра воля не пасват заедно. За съжаление няма „най-добър" път за спиране на стероидите. За целта са твърде различни реакциите при спиране на стероидите, ползваните медикаменти и дозировъчните спектри на спортистите. Спирането на стероидите всеки мъж и жена трябва да оформят индивидуално. Но има и някои насоки с обща валидност.


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15352892875671 Seconds