Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стероиди: мигновен резултат за поколението на нетърпеливите

Рон Харис  (Ron Harris)
Аз току-що завърших своето първо упражнение в тренировката си за гръб – тяга с щанга от наклон – когато към мен се приближи младеж с ръст около 180 см, тегло около 80 килограма, на 20-25 години. Беше видно, че той тренира. И така започна нашата беседа:
- Вие участвате в съревнования?
- Да, участвам. Въобще имам зад гърба си много излизания на подиума.
- Тогава, може би знаете, откъде мога да си доставя добавки?
- Добавки? Господи, откъдето ви е удобно - в спортните магазини, по Интернет...
- Не, аз имах предвид не тези добавки. Аз имах предвид, вие знаете, нелегални препарати.
Помълчах и казах:
- Ти питаш откъде да си доставиш стероиди?

И той наистина имаше предвид точно това. По неговите думи аз изглеждах достатъчно огромен. Вероятно затова е предположил, че аз съм на стероиди и следователно мога да му кажа откъде да си достави. В известна степен бях оскърбен, но не исках да му отвърна рязко, той може би щеше да приеме това за стероидна ярост.
Вместо това му обясних, че не си струва да подхожда така към непознат човек и да му иска помощ за незаконни препарати. Аз можех да помисля, че той е полицай, а можех и аз да се окажа полицай. Обясних, че и да знам откъде може да си вземе стероиди, няма да се окажа толкова глупав, за да разказвам това на първия срещнат.
Изглежда, че всичко това го предразположи и той ми разказа, че тренира вече три години, но резултатите са незначителни. После аз го погледнах право в очите и му заявих, че според мен проблемът се крие в лошото хранене.
- Защо така решихте? - попита той.
На въпроса му отвърнах сухо, че даже и да беше с по-посредствена генетика, сега щеше да има по-големи мускули, ако се беше хранил правилно на всеки два-три часа, което както сам сподели, не е правил.


Тъй като до известна степен се чувствам длъжен да обучавам невежите и да им помагам да намерят правилния път за развиването на фигурата си, аз му препоръчах няколко сайта, между които Bodybuilding.com и IronManMagazine.com, за да чете как правилно да тренира и да се храни. Но независимо, че кимаше активно и слушаше моите обяснения, скоро стана ясно, че нищо не е разбрал. Защо така реших ли? Когато завърших обясненията си, той ме попита:
- Дали ще мога да намеря там някой, който да ми помогне да ми доставят каквото ми е нужно?
Поклащайки глава, му казах, че всеки със здрав разум не би обсъждал приема на стероиди с човек на неговото физическо ниво. Обясних му, че докато стане време да мисли за химия, той може да натрупа мускулна маса с натурални средства.
И разбрах откъде е дошъл този младеж. Той искаше да стане огромен и искаше това сега, в тази минута. Съвременната култура е построена на скорост и мигновеното удовлетворяване на желанието. На нас ни трябва бърз Интернет. Но нарастването на мускулите е дълъг и мъчителен процес, за който трябват години старание, лишения, дисциплина , вярност към идеята. Затова е понятно, че младежите расли в света на скоростта, искат мигновени резултати.
Само че аз считам, че никой не трябва да прибягва до употреба на стероиди, докато не построи до крайна мяра доволно прилична натурална основа – размер и сила. Защо?
Едно от важните преимущества на натуралните тренировки се заключава в това, че вие учите мускулите си да нарастват в резултат на вашата интензивна работа в спортната зала и правилното хранене. Този, който рано започне да ползва стероиди, често даже не подозира, че може да набира мускулна маса самостоятелно. А когато спре стероидите – само пълен идиот може да седи на стероиди без почивка – изпада в ужас, като вижда колко бързо губи размери и сила. И тъй като никога мускулите му не са нараствали с натурални методи, той просто не осъзнава, че това е възможно. Такива хора имат два варианта – да приемат стероиди постоянно, увеличавайки дозата, за да достигнат целите си, или да зарежат напълно тренировките. Аз много пъти съм наблюдавал и двата сценария.
Зная, че младежите искат да ползват стероиди, за да ускорят процеса. Кой съм аз, за да ги съветвам. В края на краищата те ще направят каквото искат. Това, което аз мога да предложа е правилен план за тренировка и хранене. Зная, че за този, който с нетърпение чака големите мускули, това ще прозвучи смешно, но в дългосрочна перспектива тренировките и храненето ще имат по-големи резултати от всяко хапче или инжекция. Не казвам, че стероидите не работят. Те безусловно работят. Само че използването на стероиди при отсъствие на добри тренировки и хранене – това е просто мързел.

 
Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12061500549316 Seconds