Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стероиди. Странични ефекти - Акне
 

Когато не е провокирано от употреба на анаболни стероиди, нормално акнето може да се появи сред тийнейджърите и младите хора.
Това е често срещан страничен ефект сред използващите анаболни стероиди. Анаболните стероиди могат да бъдат причина за поява на акне или да направят съществуващото по-зле. Акнето се причинява от бактерия, която вирее в кожата и е провокирана от прекаленото производство на няколко хормона, главно андрогенни.

Обикновено кожата има способността да унищожава андрогенните хормони, които нормално са в малки количества. Когато се използват екзогенни анаболни стероиди, концентрацията се покачва до ниво, с което кожата не може да се справи, създават се условия за развитие на бактерията и кожата „разцъфва”. Този ефект е съпроводен със силно секретиране на мастните жлези. Това кара хората да се чувстват много некомфортно.

Акнето се развива особено при атлети, с генетично предразположение към него, когато използват анаболни стероиди. Някои атлети имат силно инфектирана кожа, докато са в стероиден цикъл, други -въобще не се заразяват. Има силна връзка между андрогените и степента на заболяването. Някои атлети твърдят, че се борят със заболяването посредством стикери с анаболно съдържание като: Primobolan, Deca, Winstrol или Anavar.

Атлетите споделят, че състоянието на акнето може да се влоши, докато се приемат твърди стероиди, подобни на Anadrol 50, Testosteron или  Bianabol. Често акнето не изглежда съвсем ужасно, но то е сериозна грижа за всеки. Познавам атлет, който се разболя много  сериозно от асnе vulgaris и завинаги се отказа от употребата на анаболни стероиди. Ако атлетите, имащи акне , разпространено върху гърба, раменете и гърдите , смятат да премахнат този недостатък с козметична намеса, грешат. За да има полза от контролирането на болестта, атлетът трябва да приложи няколко неща.

Първо, използващият анаболни стероиди трябва да избегне употребата на препарати, провокиращи проблема.
Второ, атлетът трябва да пази кожата си суха и винаги да взема душ, непосредствено след тренировка.
Трето, използването на антисептични препарати, два пъти дневно, би било чудесно. С памучен тампон, напоен в някакъв алкохол мажете проблемните зони.


Използването на солариум може да свърши чудесна работа. Ултравиолетовите лъчи изсушават кожата и спомагат за контрола на свръхпродуцирането на мастните жлези, докато се употребяват анаболни стероиди. Разбира се, касае се за процедури с нормална продължителност. Ако тези указания се окажат безрезултатни, следващата стъпка е професионалната лекарска намеса. Един от възможните препарати, който би помогнал в случая е Retin-А сгеаm. Това е медикамент, който се използва локално върху проблемните зони. Често този препарат помага в борбата срещу акнето, но има няколко неприятни странични ефекта, включващи свръхзачервяване, възпаление и сухота на инфектираните места.

Друг медикамент това е Ассutane. Той се взима орално, веднъж дневно. Неговите странични ефекти оказват влияние върху активните хора - болки в ставите, летаргия и стомашно-чревно разстройство. Това са само няколко от наблюдаваните явления при атлетите, които го употребяват. Ако решите да го ползвате, необходимо е това да стане умерено, в няколко последователни дни в месеца. Ако и това не даде необходимите резултати, антибиотиците идват на помощ. Такива са: Amoxyciclin, Erytromycin и Tetracyclin. Това са препарати, които със сигурност ще спрат развитието на бактерията - причина за сериозния проблем. Понякога тези медикаменти могат да предизвикат слабо функциониране на дебелото черво, може да стане нечувствително и те да се окажат неефективни. Освен това антибиотиците пречат на асимилирането на анаболните стероиди.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1835310459137 Seconds