Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
Стероиди. Опасни ли са?
Опасни ли са стероидите?
От книгата на Торанс Кристофър Кларк
„Проект Мускулна маса”

Както намекнах в първата книга ROIDS, до известна степен се съмнявам, че анаболните стероиди са дори само приблизително толкова опасни, колкото твърдят медиите. Авторите на тези статии преработват вероятно всичко, което някъде чуват или четат, без съвестно да разследват, без да отделят слухове от факти. В повечето случай и в реномирани списания се продължава присъщото за булевардните издания гонене на сензация и паника. Мотото гласи: масите искат да виждат кръв, дайте им това. 
 


Главното е да нарастват цифрите от продажбата на изданията. Това често приема тогава унищожителни форми. Ако някъде по света почине изявен спортист и стане известно, че е приемал анаболи, тогава смъртта на атлета незабавно се отдава на неговата консумация на анаболни стероиди. Сигурно на всички вас е познат случаят Биргит Дресел? Смъртта на тази млада спортистка бе разгласена от пресата нашироко като смърт поради анаболи. Не бе обърнато никакво внимание, обаче на факта, че тази спортистка понякога е приемала едновременно между 80 и 100 различни медикамента. В този случай анаболните cтepoиди със сигурност са изиграли една твърде подчинена роля. Наред със стероидите младата жена е поглъщала огромно количество стимулиращи и успокояващи средства, комбинирани с обезводняващи средства (диуретици, например Ласикс), калий и принципно всичко, което би могло да има положителен ефект върху нейните постижения. Случаят Биргит Дресел бе игра с огъня, която за съжаление завърши в полза на огъня. Обаче Черният Петър бе подхвърлен единствено на анаболните cтepoиди. Аз вярвам, че културистите поемат всичко, което може да премине през инжекционна игла 0,9ж 38мм, но на никого не е омръзнал животът. Има и безумци, които биха си инжектирали жива горила, ако има подходящи за това инжекции, но в този случай само една горила и веднъж седмично, а не непременно целия животински свят на Алфред Брем.
Както вече споменах по-горе, анаболите могат да бъдат опасни. Необходим е здрав разум, за да се оценят правилно опасностите. Опасностите от анаболните стероиди със сигурност се разпознават по-трудно от тези на скок от 10-метрова кула в празен плувен басейн. Нека няма недоразумения в това отношение.
По принцип жените и децата трябва да очакват повече проблеми от страна на тези медикаменти. И за младежи в пубертета cтepoидитe не се препоръчват, тъй като всички, освен две средства могат да предизвикат преждевременно затваряне на епифизата на костите. Това значи, че тогава младежът няма да порасне в пълен ръст.
Също болни, слаби хора и такива с тегло под нормата ще имат проблеми с анаболите, Но ако вие сте здрав човек от спортен тип без наследствени здравословни проблеми, тогава и анаболите няма за ви навредят особено.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.122642993927 Seconds