Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи
Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи
Стероиди – психологически странични ефекти
При използващите анаболи те преобладават и могат да бъдат по-сериозни от физическите странични ефекти. "Тъканта на мозъка съдържа андрогенни рецептори, които са концентрирани в определени негови области като хипоталамуса, половите двуобразни ядра, ядрата на stria terminalis и средната част от ядрата на сливицата."


При използване на анаболни стероиди са наблюдавани различни психологически странични ефекти. Те не се получават в една и съща степен при всички, които ги използват. Като основно правило колкото е по-висока дозата, толкова по-голяма е вероятността, че някой ще изпита по-големи личностни промени. Психиатрите Поп и Кац свидетелстват, че 4 от 33 редовно използващи стероиди са изпитали психотични симптоми и много други са проявили близки до психотичните симптоми мании и депресии, свързани с отдръпването от стероидите. Злоупотребата с анаболи може да доведе до агресия, буйства, параноя, депресии и халюцинации. Редуването със и без стероиди може да създаде психологично влакче на ужасите, което може да доведе до душевен дисбаланс.
Агресивното поведение, свързано с използването на анаболни стероиди, може да доведе до по-дълги, по-интензивни тренировки. Някои могат да открият, че когато спрат приема на анаболи, губят мотивация за упражнения. В добавка подбужданото от анаболните стероиди агресивно поведение, особено когато се комбинира с алкохол, води често до изблици на ярост, които могат да сложат край на всяко приятелство. Добре документиран феномен са подбудени от анаболните стероиди криминални насилия и убийства. Съществуват и няколко съдебни случая, при които измененията в поведението, причинени от анаболите, са довели до криминални прояви. Ето един от тях:
Хорас К. Уйлямс, 23-годишен, използващ анаболи, през май 1988 г. се е опитал брутално да убие авто-стопаджия. Уйлямс не е имал криминално минало, нито пък каквито и да е големи психологични проблеми. Започнал е да използва анаболи, за да подобри атлетичните си постижения. Играл е футбол в гимназията и след това е започнал да се занимава с бодибилдинг. По време на процеса той е описал как анаболните стероиди са променили поведението му. При началната фаза от приема на анаболи - 5 мг дианабол орално за две седмици и след това по 25 мг дневно през следващите две седмици, Уйлямс е изпитал повишена самонадеяност, повишена склонност към жени и готовност да тренира по-усилено. С увеличаване на използваните стероиди - дианабол и оксиметолон орално, с инжекции от тестостерон ципионат, той е станал лесно податлив към агресивно поведение, заплахи към околните, усещал е особена сила и се е опитал да спре стероидите, но "бях толкова депресиран, че мислех, че ще се самоубия, ако не се върна пак към стероидите. Когато бях без стероиди, се чувствах като лигльо." При консумацията на по-големи дози, събирайки 4 и повече стероиди в случаен ред и ежедневни инжекции, Уйлямс е бил обхванат от желание за изграждане на тялото си, участвал е в няколко сбивания, чувствал се така, като че ли всички се страхуват от него, изпитвал желание да се сбие с всекиго, загубил е повечето си приятели и не е могъл да контролира лудостта си. В такова състояние, създадено от анаболните стероиди, Хорас Уйлямс е взел пътем стопаджия, закарал го е на безлюдно място, съблякъл го и го пребил до смърт с дъска, скалпирал го, закачил го на примка и т.н. Случаят на Уйлямс е краен. При все това не е трудно да попаднете в капан, вземайки по-високи и по-високи дози анаболи. С увеличаването на консумацията им тялото на Уйлямс е ставало по-голямо и по-силно. Той е съзнавал личностните си промени, но е бил обхванат от желанието да развие по-голямо тяло. В допълнение към това някои от личностните промени, които може да предизвика използването на стероиди - като повишена самоувереност и мотивация, са чувства, с които се привиква и от които е трудно да се откаже човек. И за да стане работата още по-лоша, много хора изпитват силна депресия, когато спрат стероидите. Д-р Кърк Броуър, психиатър от университета в Мичиган, описва случай, при който 24-годишен щангист е потърсил професионална помощ, за да спре анаболите, защото когато се е опитал да направи това сам, е изпитал потиснатост и желание за самоубийство.
Увеличението на сексуалното желание, либидото, е друга промяна на поведението, която използването на стероиди може да причини. Те могат да увеличат или да намалят либидото и при мъжете, и при жените. Докато те се вземат, либидото обикновено се увеличава. Когато се спрат, в края на цикъла и в началната фаза след като са спрени, либидото може да падне под нормалното. Когато те са спрени за значителен период от време, либидото обикновено се връща до нивата отпреди използването на стероиди. Увеличението му, което използването на анаболи може да причини, има възможността да накара някого, който нормално има по-ниско и по-контролирано либидо, да извърши изнасилване.

"Библия на стероидите"
Стив Гелъуей
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19055795669556 Seconds