Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стероиди - Вирилизация
Това е страничен ефект, който е специфичен за жените. Белег за това е загрубяване на гласа. Това се дължи на временна промяна в ларинкса.


Уголемяването на клитора е друг страничен ефект, характерен за жените, които употребяват анаболни стероиди. Степента на страничните явления зависи от типа на използвания стероид. Окосмяването на лицето е друг белег за поява на вирилизация. Тези белези се появяват тогава, когато има употреба на анаболни стероиди с изявен андрогенен ефект.
Другите белези, характерни за вирилизацията са: дисменорея/ разстроен и ненавременен менструален цикъл/, промяна във формата на лицето. Жените придобиват лицеви особености, подобни на тези на мъжете. Жените също изпадат в депресия, докато употребяват анаболни стероиди. Ако тези фактори са налице, необходимо е прекъсване на стероидния цикъл или да се смени до сега използвания препарат. От тези странични ефекти страдат жени, които употребяват Testosterone, Dianabol, Finajet и др. твърди андрогенни препарати. Dec е подходящ препарат за жените-състезатели, също така и малки дози от Anavar, Winstrol и Primobolan. За жени, страдащи от вирилизация, се препоръчва употребата на антиандрогенния препарат Aldctone. Той е ефективен във всички случаи.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15771079063416 Seconds