Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Стимуланти и спорт II част
Длъжен съм да посоча алтернативите на анаболните стероиди. Най-големите успехи се осъществяват с храненето и то се явява нещото без което в този спорт не се успява. Едновременно е алтернатива на стероидите, а в същото време стероидите не действат без него. Сигурна гаранция за ефективността на храната върху хипертрофията на мускулите. Често обаче билдерите, най-вече навлизащите тепърва в фитнеса, пренебрегват храната и очакват добавките и стероидите да им дадат нужното. Да ама не!Нито медикаментите, нито добавките могат да заменят пълноценното и добре структурирано хранене. То е ключът без който не можете да отворите вратата към мускулната хипертрофия. Ако един културист употребява стероиди, но не се храни правилно, той би бил на нивото или дори под нивото на билдер трениращ натурално, но хранещ се в нужните пропорции белтъци, въглехидрати и мазнини. Храната е преди всички други компоненти и това не бива да се забравя!
Хранителните добавки са другият хит в момента на пазара за спортни стоки. Те се явяват допълнения към храната и спомагат за възстановяването на организма след тежки тренировки. Все повече и повече се излагат на пазара продукти, които по сила почти не отстъпват на стероидите. Това са т.нар. прохормони или простероиди. Все още е спорно дали са толкова безопасни за колкото се представят (все пак в организма се конвертират отново в хормон), но ефекта им е идентичен с тези на медикаментите. Други добавки пък като азотните буустери (Но Експлоуд, Метил Мас и др.) разбиха на пух и прах мита, че натуралните вещества не могат да се доближат поне малко до силата на допинг веществата. Билката екдистен (Eкдистил, Екдизон ФХ и др.) максимално се доближава до ефекта на „зоба” без да причинява странични ефекти въпреки стероидната си структура. А какво да кажем за протеина, аминокиселините, глутамина, креатина, таурина, BCAA, л-карнитина, синефрина, кофеина, йохимбето, фетбърнера, гейнера и много, много други. Тези имена промениха както индустрията така и културизма. Всички тези добавки притежават страхотни качества и са подходящи за прием през целия ден за допълване към храненето. Комбинацията протеин, глутамин, аминокиселини и креатин (или CGT) е класиката в покачването на мускулна маса. С тези натурални продукти можете да атакувате чудовищната маса и да се доближите поне малко до „химиците”. При сваляне на мазнини се препоръчва комбинацията протеин, BCAA, л-карнитин, кофеин, синефрин, аспирин и глутамин. С тези добавки вие ще изчистите ненужните тлъстини и ще запазите достатъчно мускулна маса. В потребление има толкова силни натурални продукти, че е грехота още с влизането си в залата да започнете медикаментозните цикли.

Добавки-промоция


И сега да пристъпим към най-важния въпрос „Защо хората приемат стероиди и какви са техните подбуди и мотивация да го направят”. Отговорът не е еднозначен и всеки има своите причини поради които започва да употребява „зоб”. Професионалните състезатели, не само в културизма, започват да употребяват допинг средства още от началото на кариерата си просто защото в спорта се успява не без жертви. За да просперираш трябва да предадеш нещо в замяна и често това нещо се явява здравето. Затова никой не може да вини профи състезателите заради употребата на допинг. Но ми е смешно и дори трогателно, когато виждам как млади момчета (несъстезаващи се) се хвърлят на химията за да нараснат за кратък срок (бодибилдинг). Тези индивиди са лишени от всякаква воля и упоритост, не вникват в принципите на спорта и не осъзнават, че културизма респективно възпитава добродетели много по-висши от обемните и релефни мускули. Воля, упоритост, дисциплина, концентрация и поддържане на духовен и физически баланс у човека. Често тези характеристики се пропускат, но именно те правят човека физически здрав и духовно извисен. Останалите детайли и консумативи са само пълнеж. Не можем да виним и хора, които достигат генетичния си потенциал, но желаят да го израстат и започват стероидите. Това не са безволеви хора, просто генетичната бариера се преминава само с медикаментозна терапия.
Често в пресата излизат списания свързани с културизма и спецификата на този спорт. Често тази информация е лъжлива и несъвместима с нуждите и потребностите на непрофесионалните билдери. На пиедестал се поставят тела, чиито структура е непостижима без „зоб”, а в същото време се промотират хранителни добавки с които уж е постигнато това исполинско телосложение. Това е измама в полза единствено на производителите на хранителни добавки! Телата, които се показват в списанията, са с цел да се манипулират масите и да се котират повече добавки, отколкото медикаменти. Това е маркетингова стратегия и не бива да се подлъгвате, че снимките в списанията са на напълно натурални културисти. Статиите, които се предлагат на вниманието на читателя са често погрешни и засипани с комплименти за добавките, които се рекламират. Има и полезна информация, но тя е повече любопитна отколкото приложима и често пъти се повтаря само че в друго оформление. Разбира се това отново е част от потребителската стратегия на издателите и производителите на хранителни добавки. Казвам всичко това не за да запълвам статията с празни разсъждения, а за да ви предупредя, че не всичко което виждате и чувате около вас е истина. Спорта не може да се опише на лист хартия, могат само да се дадат направления чрез които да се тренира в залата. Елитните културисти ще ви кажат само едно: „Всеки е индивидуален и неповторим сам за себе си и трениращия трябва чрез тренировките в залата и опита, който е насъбрал да осъзнае кое е най-добре за него”. Ако чуех тези думи още когато бях начинаещ сигурно щях да се присмея и да ги нарека поредните „мъдри помисли не на място”, ала с времето осъзнах, че тази максима, да откриеш сам кое ти действа качествено, е абсолютно вярна. Откриеш ли себе си, откриваш и спорта. Именно този девиз ме води да тренирам по-здраво и да откривам механизмите, които ме карат да нараствам не само физически, но и морално, колкото и налудничаво и професорско да звучи това. Мисленето прави бодибилдинга неповторим, да именно разумното мислене!
Стимуланти и спорт
Стимуланти и спорт ІІІ част

Автор: shefa

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16949486732483 Seconds