Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Тестостерон терапия
Тестостероновата терапия представлява процедура, при която нива на хормона в мъжкия организъм се повишават с помощта на таблетки или други лекарствени форми. Ако атлетът реши, че иска да приема тестостерон, има различни лекарствени форми, които биха могли да му бъдат предложени.
Инжекции - това е най старото средство, използвано още през 40-те години на миналия век. То се състои в мускулно инжектиране на дози от тестостерон пропионат. Неприятното е, че след като се постави, тестостеронът изведнъж достига много високи нива (те не са присъщи на организма), които могат да увредят черния дроб. Освен това известна част от приетия по този начин хормон се преобразува в естрадиол, а не това е целта в този момент. И накрая, спадът на стойностите е толкова драматичен, че се налага постоянно поставяне на нова инжекция. За това е хубаво да се въведат и депо-препарати, които ще действат от 1 до 4 месеца.

Таблетки - неприятното тук е, че от 40 до 80 процента от приетото под формата на хапче не се усвоява от организма. За да се избегне това, в миналото се препоръчваха метилтестостеронови таблетки, но днес те са забранени в почти всички държави (с изключение на САЩ?!), защото са токсични за черния дроб. Препаратите, които се предлагат в момента в България, (провирон и ундестор). Ефектът им е най-голям 2-3 часа след приема. Ето защо трябва да се взимат 2 или 3 пъти дневно. Много билдери отхвърлят тази форма на на прием, защото се налага постоянно да внимават да не би да пропуснат да си изпият таблетката.  А и цената на препаратите никак не малка в сравнение с пропионата.


Депо-импланти
- това са кристални разтвори, разработени преди повече от 60 години. Поставени правилно, те осигуряват продължително (в рамките на 6 месеца) и ефективно отделяне на необходимите дози тестостерон в организма. Недостатък: налагащо се по спешност изваждане на имплантите е невъзможно.
Пластири – това са последните и най-модерни въведени на пазара лекарствени форми. Препоръчват се поради безобидния начин на прилагане, но и поради това, че отделят равномерно тестостерон в серума. Пробивът в медицинската практика с пластири, съдържащи мъжки хормони, дойде с продукта Андродерм, който е преминал клинични изпитания в Юта и университета “Джон Хопкинс” в Бостън. Пластирите, отделящи всекидневно оптималното количество хормон, могат да се поставят навсякъде по кожата. Те обаче не се намират лесно. Първоначално се налагаше пластирът да се залепва на тестисите, след като те предварително се обръсваха. Естествено, тази всекидневна и много мъчителна процедура не срещна особен ентусиазъм.
Съществуват и естествени, природни форми за повишаване ма тестостерона. Целта им е да въздействат върху ароматазната и редуктазната ензимни системи. Няколко природни продукта  - пчелен клей, желе роял, корени от жен-шен и други са доказали ефективността си през вековете.
Има обаче и друга страна на медала, тестостеронът може да активира ракови клетки в простатата
При всичките положителни ефекти, които тестостеронът има върху телесната структура, самочувствието и кожата, трябва да се познава и обратната страна на медала - тестостеронът може да активира ракови клетки в простатата. Погрешно е да се мисли, че той би могъл да предизвиква карцином, но е важно да се отбележи, че е в състояние да активира вече съществуващи злокачествени образувания. Това е сериозен проблем, тъй като сериозни проучвания показват, че 20-25 процента от всички мъже са носители на “дремещи” злокачествени образувания в простатата. Аутопсии на 80-годишни мъже показали, че 90 процента от тях са имали “спящ” рак на простатата! По тази причина е наложително 45-годишна възраст мъжете да си правят профилактични прегледи за тумори. Нужно е също да се знае, че прилагането на  тестостерон трябва да се провежда под строг лекарски контрол. Препоръчително е периодично да се проверяват хормоналните нива, което ще доведе до индивидуализиране на дозите предписани хормони.
При положение че сте решили да правите хормонална терапия, не се доверявайте на случайни консултации или на препоръки на приятели. Без лекарски контрол хормоналната терапия би могла да доведе до трагични последици.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12144589424133 Seconds