Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи

Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Тестостерон ундеканоат
Тестостерон ундеканоатът е един от няколкото орално ефективни тестостеронни естери. Усвояването му се подобрява, когато се вземе с храна. Не е токсичен за черния дроб, тъй като няма 17 алфа метилова група. Един от предпочитаните препарати за хормонно възстановяваща терапия, тъй като е относително сигурен. Единственият му главен недостатък е, че за да бъде ефективен, трябва да се приема в големи дози. За лечението на мъже, нуждаещи се от хормонно възстановяваща терапия, са необходими 40 мг от него, давани 2 до 4 пъти дневно.
Анаболните стероиди се използват за лечение на мъже с повредени, зле функциониращи по наследство или липсващи изобщо тестиси. Те имат изключително ниски нива на тестостерон, защото повредените или липсващи тестиси не могат да поддържат подходящото тестостеронно ниво. Нормалните мъже произвеждат около 7мг тестостерон дневно. "С цел заместване на тестостерона при мъже с повредени или липсващи тестиси тестостерон пропионатът трябва да бъде инжектиран всеки 2 до 3 дни, докато тестостерон енантатът, когато се дава в дози от 200 до 250 мг, позволява разреждане на инжекцията на около 2-седмични интервали. Други два клинично възможни тестостеронни естера - тестостерон ципионат и тестостерон циклохексане карбоксилат, имат много сходни кинетични свойства, така че могат да бъдат използвани в същите дози и интервали. В момента това е най-общата и често срещана форма на лечение на мъже с такива проблеми. Тя не произвежда тестостеронни нива, които да са така стабилни, както тези при здравите мъже. Пациентите се страхуват от тези колебания, тъй като те въздействат на тяхната сексуална активност и емоционален статус. Новите тестостеронни препарати бяха разработени с цел да се избегнат тези недостатъци. Новият тестостеронен естер - тестостерон-транс-4-н-бутилциклохексили-карбоксилат, с кодово име 20Аеt-1, бе изпитан в лабораторни условия върху гризачи и след това върху кастрирани маймуни. Когато единичната 40 мг доза бе инжектирана на кастрирани маймуни, тя повдигна нивото на тестостерона в кръвта на животните до нормалното за около 4 месеца."С остаряването на мъжете тестостеронните им нива намаляват. Практика да се използва терапия за замяна на тестостерона с цел да се повишат до нормалното намалените нива на тестостерона при мъжете е отскоро възприетото медицинско използване на стероидите, което ги прави широко достъпни за голяма част от населението. Не е необичайно мъже на 40, 50 и 60 години да изпитат намалено сексуално желание, депресия, променливо настроение и постепенно намаляване на мускулната маса и сила. Тези промени сега се определят като симптоми на състояние, което бе документирано едва напоследък- мъжка менопауза.
Думата менопауза е получена от две гръцки думи - мено (месец) и pausis (прекратяване). Това създава чувството, че думата се използва за обяснение на прекратяването на месечния цикъл при жените. При мъжете ситуацията е малко по-различна. Мъжките възпроизводителни жлези не спират така, по начина, по който спират женските яйчници. Този процес е в доста по-голяма степен постепенен и не се получава при всички мъже. Като резултат от всичко това медиците едва напоследък откриха феномена мъжка менопауза. От друга страна е открита и лекувана от няколко десетилетия.
Голяма част от мъжете с успех могат да станат бащи на стари години. При всичко това сексуалните промени в мъжете на средна възраст често са причина за житейска криза. В добавка към мъжката менопауза се използват термините виропауза и андропауза, за да се опише този феномен.
"Massachusets male aging study" (Масачузетско изследване на мъжкото остаряване) е проведено от 1984 до 1989 г. върху случайно подбрани 1709 мъже на възраст между 40 и 70 години. Изследваните са били разпитвани за демографския и житейския си начин на живот, за различни физични фактори, а също така са попълнили въпросник за сексуалната си активност.
Според техните свидетелства 51% от нормалните здрави мъже от тази възрастова група са излитали в известна степен импотентност. Най-рязката промяна във при мъжете над 30 години се състои в започването на умерена импотентност. Количеството обща импотентност е варирало от 5% при 40-годишните до 15 % при 70-годишните.
Съпоставянето на това число с общия брой на населението на САЩ (39 милиона мъже през 1993 г.) сочи, че проблемът с намаляващата сексуална активност засяга най-малко 19 милиона мъже. Тази година мъжете, страдащи от мъжка менопауза се увеличил с 50%.
Тази намаляваща промяна на сексуалните желания ще създаде психологични проблеми. След като веднъж започне, намаляването на потентността ще предизвика нервно напрежение у мъжа за това как се представя сексуално. След като веднъж изпита трудности или пък изобщо не е в състояние да осъществи сексуален контакт, той ще мисли затова неприятно събитие при всеки следващ такъв. Този често неконтролиран и мощен спомен може да го доведе до импотентност.

Тестостерон ундеканоат - част ІІ
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.34721684455872 Seconds