Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Употреба на стероиди при атлетите - част II
Въпрос: Как научната общественост приема вашите изследвания?
Крис: Повечето са благосклонни, но има и такива, които не са съзласни с това, което казвам. Това прави дебатите интересни на нашите научни конференции.
Въпрос: Как се отнасяте към някои изследвания на Американския колеж по спортна медицина, които доказват, че стероидите са неефективни и опасни?
Крис: Това са лошо проведени изследвания, при които се използват малки дози при нетренирани субекти, като не е държана сметка за протеиновата консумация. Стероидите имат ефект при тренирани атлети, с най-малко 2 години стаж в залата, които приемат по 2 г белтъчини на кг/телесно тегло.
В случая с медицинската общественост аз мисля, че те изпаднаха в паника, когато установиха промени в липопротеновия профил. Те сметнаха, че тези промени могат да предизвикат сърдечни кризи. Носеха се също слухове, че в Източния блок има атлети с миокардни убреждания. Тези фактори, съчетани с медийния шум около употребата на стероидите, доведоха до една налудничава ситуация.
На хората трябва да се припомня, че науката е в постоянно движение. Тя постоянно се променя, благодарение на нови открития. Имайки предвид това, някои медицински организации би трябвало да подкрепят проучвания, които демонстрират, че страничните ефекти при употреба на стероида са преходни. Те обаче продължават да държат на старото и постоянно повтарят: "Стероидите убиват!" Тази позиция струва много на медицинската общественост и на доверието, което има между атлетите. Сега и последния консуматор на стероиди може да ви говори дълзо, като доктор.Въпрос: Казахте, че сте имали трудности с публикуването на вашата работа в САЩ?
Крис: Предложих статията на списания в САЩ и те я отхвърлиха. Само един коментира, останалите просто отказаха да я четат. Коментарът, който получихме беше, че статията не прави принос в научната литература. Разбира се, употребата на стероиди е деликатна тема. Благодарни сме на канадското списание за приложна физиология, което видя научната стойност на нашата работа и реши да я публикува.
Въпрос: Смятате ли,  че отношението към анаболните стероиди в САЩ ще се промени?
Крис: То вече частично се променя между хората, в науката и медицината. Радостно е, че когато представях моята работа в Американския колеж по спортна медицина, много от младите учени и лекари бяха съгласни с моята позиция. Върви, както се казва, смяна на караула. Мисля, че медицинската и научна общественост започват да третират употребата на стероиди по много по-реалистичен начин.
Въпрос: Какво е отношението ви към законите насочени срещу анаболните стероиди?
Крис: Искате от мен да бъда против, така ли?
Въпрос: Това един неудобен въпрос ли е за вас?
Крис: Не, ни най малко. Само, че моите възгледи не отговарят на сезашната политика. Съвършено честно смятам, че забраната на андрогените не работи изобщо и политиката на държавата спрямо стероидите е огромна грешка. Има над един милион консуматори на стероиди само в САЩ. Трябва ли всички тях да ги тикнем в затвора?
Употребата на стероиди продължава да расте и мисля, че сега повече хора ги употребяват. Забраната прави ситуацията още по-лоша, вкарвайки тази група медикаменти в задния двор. Хората, които трябва да контролират стероидите не правят това. Лекарите трябва да наблюдават тези, които са решили да вземат стероиди. Те не правят това.
Въпрос: Как виждате бъдещето на стероидите?
Крис: Употребата им ще нараства и държавата няма да може да се справи с това. Това, което можем да направим сега е да имаме точен поглед върху истинския ефект на тези субстанции и възможността да бъдат изгадени от списъка на контролираните медикаменти. На лекарите трябва да бъде разрешено да ги предписват и за други цели, освен като заместваща терапия и да наблюдават пожелалите да зи употребяват. Виждам повече дебати. Така, че следващите години ще стане много интересно.

Употребата на стероиди при атлетите - част I
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18919706344604 Seconds