Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
Хормоналните контрацептиви
Вредят ли хормоналните контрацептиви на женската красота и сексапил.

Д-р   Анастас   Стоянов,  
акушер-гинеколог, МЦЗ - кс. Меден Рудник, МЦ Руен.
Със съдействието на Веселин Казаков

Може би отговорът от no - старото поколение ще бъде положителен. Това е остарял спомен от високодозираните и не така специфично разработени хормонални съставки в тогавашните средства. Те наистина имаха повече противопоказания и странични ефекти. Но за щастие това вече е минало за съвременната медицина, наука и практика. Разработени и утвърдени в практиката са нови хормонални съединения, главно гестогени (хормони), от които са съставени новите препарати. Променено е количеството хормони. Сведено е до минимално количество с максимално желан ефект, т.е. да предпазва от забременяване. Променени са и схемите в контрацептивната опаковка. Така са налице основните желани качества - контрол на менструалния цикъл, намаляване на болките и предменструалните оплаквания.
С откриване и разработване на новите гестогени от трето поколение се цели и да се повишат и неконтрацептивните ползи, а те са много:  по - малък риск от доброкачествени заболявания на гърдата, no - рядко възпаление на тръби и яйчници, по - малко случаи на извънматочна бременност, необилен мензис и други, атипично кървене и анемии след това. Предимства са по - нисък риск от рак на яйчниците и матката - ендоментриума. Така хормоналните контрацептиви са едно от основните средства на избор при предпазване от нежелана бременност и семейно планиране. Това са големите промени в хормоналната терапия.
В новоразработените гестогени (хормони) се крие основната разлика между отделните таблетки и фирми. От няколко години в България е на разположение един много добър и интересен  контрацептив - Jeanine ( Жанин ) на Шеринг - Йела. Разработен е в Германия, утвърден е с най - голяма популярност там. Първо е ниско дозиран, с 30 мг. естрогени. Уникален е с това, че съдържа "диеногест" - хормон от ново поколение. В Жанин има всяка контрацептивна ефектност, което е основното - разбира се, предпазва от забременяване, води до редовни цикли, по-леки, краткотрайни и не така болезнени менструации. Притежава избирателно и силно действие върху кожата на лицето и косата. Той потиска тестостерона и блокира неговото действие в тези органи и тъкани. Всеки знае, че основната причина за мазната кожа и коса, а оттам и акне, са небалансираните високи количества мъжки хормони, особено в пубертета. Диеногест в таблетките Жанин действа благоприятно върху проблемната кожа и коса и намалява тяхното омазняване. По този начин Жанин (в Германия е под името Valette) е предпочитан от младите момичета, а и от гинеколозите,които го препоръчват. Жанин има три цели - сигурност, сексапил, самочувствие. Затова е получил прозвището "хапче на красотата".

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15342307090759 Seconds