Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи

Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Хормоналните контрацептиви
Вредят ли хормоналните контрацептиви на женската красота и сексапил.

Д-р   Анастас   Стоянов,  
акушер-гинеколог, МЦЗ - кс. Меден Рудник, МЦ Руен.
Със съдействието на Веселин Казаков

Може би отговорът от no - старото поколение ще бъде положителен. Това е остарял спомен от високодозираните и не така специфично разработени хормонални съставки в тогавашните средства. Те наистина имаха повече противопоказания и странични ефекти. Но за щастие това вече е минало за съвременната медицина, наука и практика. Разработени и утвърдени в практиката са нови хормонални съединения, главно гестогени (хормони), от които са съставени новите препарати. Променено е количеството хормони. Сведено е до минимално количество с максимално желан ефект, т.е. да предпазва от забременяване. Променени са и схемите в контрацептивната опаковка. Така са налице основните желани качества - контрол на менструалния цикъл, намаляване на болките и предменструалните оплаквания.
С откриване и разработване на новите гестогени от трето поколение се цели и да се повишат и неконтрацептивните ползи, а те са много:  по - малък риск от доброкачествени заболявания на гърдата, no - рядко възпаление на тръби и яйчници, по - малко случаи на извънматочна бременност, необилен мензис и други, атипично кървене и анемии след това. Предимства са по - нисък риск от рак на яйчниците и матката - ендоментриума. Така хормоналните контрацептиви са едно от основните средства на избор при предпазване от нежелана бременност и семейно планиране. Това са големите промени в хормоналната терапия.
В новоразработените гестогени (хормони) се крие основната разлика между отделните таблетки и фирми. От няколко години в България е на разположение един много добър и интересен  контрацептив - Jeanine ( Жанин ) на Шеринг - Йела. Разработен е в Германия, утвърден е с най - голяма популярност там. Първо е ниско дозиран, с 30 мг. естрогени. Уникален е с това, че съдържа "диеногест" - хормон от ново поколение. В Жанин има всяка контрацептивна ефектност, което е основното - разбира се, предпазва от забременяване, води до редовни цикли, по-леки, краткотрайни и не така болезнени менструации. Притежава избирателно и силно действие върху кожата на лицето и косата. Той потиска тестостерона и блокира неговото действие в тези органи и тъкани. Всеки знае, че основната причина за мазната кожа и коса, а оттам и акне, са небалансираните високи количества мъжки хормони, особено в пубертета. Диеногест в таблетките Жанин действа благоприятно върху проблемната кожа и коса и намалява тяхното омазняване. По този начин Жанин (в Германия е под името Valette) е предпочитан от младите момичета, а и от гинеколозите,които го препоръчват. Жанин има три цели - сигурност, сексапил, самочувствие. Затова е получил прозвището "хапче на красотата".

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18552613258362 Seconds