Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Carsil - Карсил
Лекарствена форма:
Обвити таблетки. Една обвита таблетка съдържа 35 mg Silymarin.

Терапевтична индикация:
При токсични чернодробни увреждания. За допълнително лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб или цироза.

Дозов режим и начин на приложение:
Прилага се в доза 35-70 mg (1-2 табл.) 3 пъти дневно. Лечението на тежки чернодробни интоксикации започва с доза 140 mg, 3 пъти дневно и продължава с доза 140 mg, 2 пъти дневно. Курсът на лечение най-често е с продължителност 3 месеца. При деца дневната доза е 5 mg/kg телесна маса, разпределена в 2-3 приема.
Взаимодействие с др. лекарствени средства:
Няма данни за клинично значими взаимодействия.

Нежелани лекарствени реакции:
В някои случаи са наблюдавани слаб лаксативен или диуретичен ефект. Много рядко при предразположени пациенти е наблюдавано засилване на предшестващи вестибуларни нарушения, които отзвучават след преустановяване на приема на препарата.


Фармакологично действие:
Карсил притежава хепатопротективно и антиоксидантно действие. Хепатопротективният ефект се дължи на стимулиране синтеза на структурни и функционални белтъци и фосфолипиди, както и на ускоряване регенерацията на хепатоцитите. Антиоксидантният ефект се обуславя от взаимодействието на биофлавоноидите със свободните радикали в черния дроб и дезинтоксикирането им. По този начин се прекъсва процеса на пероксидация на липидите и се предотвратява по-нататъшното разрушаване на чернодробните клетъчни структури. Клинически тези ефекти се изразяват в подобряване на субективната и обективната симптоматика и нормализиране на чернодробните показатели (трансаминази, гамаглобулин, билирубин).

Търговска опаковка:
Обвити таблетки (35 mg) по 80 броя.

Описание на на активната субстанция в препарата:
За медицински цели се използват плодовете на тръна, чиито основни действащи вещества са флавоноидите (кварцетин, катехин) и флаволигнаните (силибин, силикристин, силидианин). Освен тях съдържа алкалоиди, сапонини, растителни масла, белтъци и др.
Белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори. Активните съставки на тръна играят роля в стабилизацията на биомембраните на хепа-тоцитите, повишават съществено детоксикиращата и антиоксидантна активност на черния дроб, вкл. и синтеза на глутатиона. Едновременно с това се стимулира синтеза на белтъци и регенеративните процеси, което обуславя възстановяването на повредените клетки на черния дроб. Освен това белият трън профилактично защитава неповредените хепатоцити и повишава тяхната устойчивост по отношение на инфекциите и различни видове отравяния. Белият трън усилва образуването на жлъчка и ускорява отделянето й, нормализирайки по този начин процесите на храносмилане и обмяната на веществата. Ето защо растението се използва при остри и хронични хепатити, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения на черния дроб в резултат на отравяне с различни химически съединения, в т.ч. алкохол, отровни гъби и лекарствени препарати. Белият трън се прилага и при захарен диабет, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и разширени вени. 


  
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23431086540222 Seconds