Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Winstrol, stanozolol, stromba
Image 

Winstrol е много популярен анаболен стероид,  получен от DHT. Неговата активност е много по-слаба, което вероятно се дължи на слабо изразения андрогенен характер.

За пръв път на пазара го въвежда Winthrop през 1961 г. Разработен е от лабораториите Стърлинг в САЩ. Среща се още под наименованията Stromba, Stanabol и Stanol.

Той проявява слаба андрогенност ( в нормални дози) и не ароматизира. Когато се употребява в големи дози, може да бъде токсичен за черния дроб , водната задръжка е страничен ефект при него. Това е много популярен стероид, който често се съчетава с Primobolan & Parabolan, Grouth hormone за релеф. Някои билдери го съчетават с Тестостерон и Anapolon за маса и сила. Жените често го използват, но може да се получи вирилизация, понякога дори и при малки дози.

Билдери, които са го употребявали, споделят, че мускулното наддаване, получено от този медикамент, е сериозно. Има и други мнения, че Stromba не е много добър препарат и че това е доказвано многократно при клинични тестове. При тези тестове е изследвано до каква степен Winstrol ограничава действието на катаболния хормон кортизол. Оказало се, че при 60 мг на кг телесно тегло Winstrol ограничава започналите катаболни процеси едва с 30%.  Но защитниците на Stanozolol твърдят, че са запазили почти всичко постигнато след прекратяване на препарата.


Атлетите са открили, че инжекционната форма е по-добра от оралната.

Оралната форма в България се предлага от испанската фирма Zambon, тайландската British Dragon и от Body Research във форми от 2 мг, 5 мг и 10 мг. Характерно за оралната форма е, че въздейства върху черния дроб подобно на Methandrostenolona и Anadrol . Следователно при употреба на Winstrol трябва да се приемат допълнително хепатопротектори като Карзил,  Липовитан и др. Инжекционната форма на Winstrol има особеност, която го отличава от повечето парентрални стероиди, той не е разтворен в маслен разтвор, а във воден. За разлика от другите стероиди Winstrol има малък полуживот, което налага много по-често да се инжектира. За да е удовлетворителен ефектът, трябва да се приема през ден. Много билдери твърдят, че най - добри резултати се наблюдават при ежедневни инжекции. Това създава известно неудобство.

Съществува и ветеринарна форма, която е американско или австралийско производство. Европейското производство на този препарат е предназначено само за хора.

Дози в порядъка на 3-5 мл на седмица за мъже, 1-2 мл на седмица за жени са най-често употребяваните. Оралното приемане на медикамента е 15 - 30 мг на ден за мъже и 5 -10 мг на ден за жени.

Вирилизация - (лат. Virilis – мъжки, свойствен на мъжете), (мускулизация) – появяване на мъжки черти у жените като последица от андрогенно въздействие

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15679407119751 Seconds