Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Аеробна тренировка при наднормено тегло

Хората с наднормено тегло в по-голяма степен са застрашени от сърдечно-съдови заболявания.

Точно заради това те трябва много по-внимателно да навлизат в аеробните тренировки, доколкото излишното тегло и без това натоварва ставите. За тях е по-добре да започват с ходене, плуване и разходка с колело. Бягането и аеробните танци трябва да оставите за после.
Учените са разработили специална формула, по която можете да определите дали ви застрашава коронарна болест на сърцето в бъдеще.


 

Ако сте мъж, проверете дали съотношението между обема на талията ви и бедрата надвишава 1,0. С други думи, обемът на талията не трябва да надвишава обема на бедрата; в противен случай рискувате да си докарате коронарна болест.

При жените съотношението талия и бедра не трябва да надвишава 0,8 - обемът на талията трябва да съставлява не повече от 80% от обема на бедрата.

Внимание: 

Гръдната жаба е болка в гърдите, предизвиквана от коронарна болест на сърцето.

Такава болка може да бъде провокирана от внезапно и рязко физическо усилие, като например опит да догоните автобуса или силна емоционална възбуда. В подобна ситуация сърцето започва да работи на "форсиран" режим, а кръвоносната система не се справя с натоварването. Гръдната жаба може да бъде предвестник на сърдечен пристъп, а това вече е много сериозно.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17930197715759 Seconds