Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Алфа-хидроксикиселини II част
Хронично увредена от светлината и поради това преждевременно остаряла кожа може да се коригира чрез многократни третирания с витамин-А-киселина в нарастваща концентрация (продължителност около 8 до 10 месеца). Постига се излющване на най-горния рогов слой, в дермата клетките на съединителната тъкан се активизират и по този начин се предизвиква образуването на поддържащите и укрепващите кожата колагенови влакна. Още след едно-две третирания клетъчното деление и кръвоснабдяването на епидермиса се засилват и пигментацията става по-равномерна. С времето кожата става все по-здрава и еластична, регенерационната й способност се усилва. Под фините бръчици на практика се образува “подплънка” и те започват по-слабо да се виждат. Пигментните и старческите петна избледняват и епидермисът става по-дебел. Това има много силно подмладяващ ефект, тъй като обикновено с напредване на възрастта кожата прогресивно изтънява, като при някои хора става почти като пергамент.

“Вълшебното средство” има обаче и обратен ефект. В момента, в който се преустанови приложението му, изчезва и неговото действие. Като странично явление се наблюдават спонтанно раздразване и зачервяване на кожата, която освен това става изключително чувствителна към светлината. Затова лечението винаги трябва да започва през есента. Задължително е прилагането на тотална фотозащита, а посещенията на плажа са табу.
Микродермабразио
Микродермабразиото е механичен метод на пилинг, при който се използва високоразвита техника. При него с помощта на изключително бързо въртящи се полиращи глави с диамантено покритие или с много фини стоманени четки се свалят най-горните кожни слоеве. Тъй като процедурата е болезнена, преди да се пристъпи към изпълнението й, върху кожните участъци предварително трябва да се приложи упойка.
Третирането трябва да се извършва само от кожен лекар, който има опит в тази област. Ако се отстрани твърде голяма част от кожата, могат да останат грозни белези. Обикновено обаче този метод се увенчава с успех.
Микродермабразиото се оказа подходящо преди всичко за дълбоките бръчки около устата, за хипертрофирали мастни жлези и белези от акне. Кожната структура като цяло става по-фина, а бръчиците стават по-невидими. Поддържащите средства могат да проникват по-лесно в кожата. Осъществяването на многократни абразивни процедури през значителни интервали от време води до стабилизиране и подобряване на ефекта.


При друг вариант на дермабразиото отстраняването на най-горните кожни слоеве се извършва посредством пясъкоструйния метод. Микрофини кристалчета се изстрелват под високо налягане върху кожата и след това незабавно биват засмукани отново. По този начин могат да бъдат “изтрити” слой след слой. Клиентката не усеща нищо друго освен леко боцкане по кожата. Накрая се прави пакунг с подобряваща кръвоснабдяването плодова киселина, както и един пакунг с канела. След около едночасовия сеанс кожата става нежна, малките бръчици се изглаждат и грубите пори стават по-фини. Като странично действие трябва да се примирим с леко зачервяване, което обаче бързо изчезва. За изглаждането на кожата често е достатъчно едно третиране, при пигментни петна и белези от акне са необходими повече сеанси.
Пилингът с помощта на крем трябва да се провежда един до два пъти седмично. При него кожата се освобождава от мъртвите клетки и поради това може да се обновява по-бързо.
Хормонална козметика
Хормоналните кремове с женския полов хормон естроген водят до повишено количество вода в епидермиса и стимулират образуването на колаген в кожата. Благодарение на това кожата става по-здрава и еластична, придобива по-младежки вид. Препаратите с естрадиол, най-мощният природен естроген, преди да намерят приложение в козметиката бяха използвани като медицински кремове. Тези хормонални кремове с основание изискват предписание от лекар, тъй като техните активни съставки отчасти преминават в кръвта. При прекомерно високи дози това води до странични ефекти.
Предписването им е най-добре да бъде извършено от гинеколог, който преди това с помощта на кръвни тестове трябва да установи хормоналния статус. Едва след това може да бъде определена точната доза.
Много по-деликатни са хормоналните кремове на базата на естествените растителни вещества (например дрожди, водни растения, соя), които упражняват върху кожата естрогенно действие. Растителните трансмитери (фитохормоните) изпращат сигнали на кожните клетки да се отнасят отново като клетки на млада кожа и да се делят по-бързо. Освен това те повишават съдържанието на кислород в клетките, което с напредване на възрастта спада. Кожата става видимо по-гладка. Тези хормонални кремове също се предписват само от лекар.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14209914207458 Seconds