Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи
Анаболен прозорец

Хосе Антонио (Jose Antonio)
Известно е, че най-важните приеми на храна за деня са преди и/или след тренировката.
А как е със закуската? Разбира се, закуската е важна, но няма никакви доказателства, че точно този прием на храна съдейства за нарастването на мускулите и изгарянето на мазнините. От друга страна  ясната стратегия за приема на нутриенти има положителен ергогенен ефект
Саркопенията (загуба на мускулна маса и сили с възрастта) по всички данни е свързана с отслабен отклик на синтеза на мускулния протеин. С една дума с напредването на възрастта организмът просто престава да преработва храната така добре, както преди. Отслабеният отклик може да е резултат и от нарушения в храносмилането и абсорбцията на протеин, което води до намаляване нивото на аминокиселини в кръвната плазма.
На учените се е отдало да проверят теорията.

Млади и по-напреднали във възрастта мъже приемали 20-грамови капсули протеин в покой и след тренировка. Учените открили, че след тренировка дори у по-възрастните мъже храносмилането и абсорбцията на протеина не били нарушени. Както при младите, така и при възрастните тренировъчната сесия преди приема на протеин увеличавала ефективността на получените от храната аминокиселини, необходими за синтеза на мускулния протеин.
В друго изследване била проучвана продължителността на анаболния прозорец в течения на 24 часа след тренировка с тежести. В хода на експеримента при 15 млади мъже се оценявал синтеза на мускулния протеин след употреба на протеин и 24 часа след тренировката.
Мъжете изпълнявали упражнения за един крак: 1. - четири серии до отказ с натоварване 90% от максималното; 2 – 30% от тази дейност с натоварване 90% от максимума или 3. 30% от работата до отказ. Установено било, че независимо от физическата форма на участниците, стимулацията на комбинирания мускулен протеин и саркоплазмения протеин са аналогични както в покой, така и 24 часа след тренировка с тежести. От друга страна, при употребата на протеин показателите за синтеза на мускулния протеин били повишени, а откликът бил усилен в продължение на 24 часа след тренировката, но при условие, че е работено до отказ.
Във връзка с това може да се заключи, че упражненията с тежести до отказ усилват синтеза на протеин в скелетните мускул за 24 часа след тренировка. Има обаче 2 момента, които трябва да се имат предвид: нутриентния благоприятен прозорец може да се удължи до цяло денонощие след тренировка; тренировката до отказ може да повиши чувствителността на скелетните мускули към въздействието на този благоприятен прозорец.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20899105072021 Seconds