Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Анаболи

Ако сте опитен бодибилдър знаете, че ключа за повишаването на мускулна маса и сила на вашето тяло са  анаболите. Анаболизмът е определен като конструктивна част от метаболизма на тялото, което се занимава със синтез на макромолекули.

Анаболите могат да се разделят условно в няколко групи:

Анаболни стероиди:
Анаболните стероиди  са лекарства които по традиция са били използвани от бодибилдери за растеж на целевия скелетен мускул . Като метаболитен процес, как анаболизма строи мускули и увеличава силата ? Учените твърдят, че анаболите могат да подобрят размера на мускула и силата по два начина. Първо, те могат директно да увеличат протеиновия синтез в мускула, ако има достатъчно поглъщане на протеин. Второ, тези агенти могат да постигнат желания резултат чрез антикатаболизъм : от обръщане на катаболните ефекти на глюкокортикостериди които се освобождават по време на тренировките и (2) от увеличение на азотно задържане.


Повишеното азотно задържане е осъществено от увеличаване на способността на тялото да погълне и асимилира консумирания протеин. Азотното задържане е добър индекс на способността на агента да въздействува на протеиновия метаболизъм. Анаболизмът се отнася до увеличение на протеинова синтеза и производство на чист положителен азотен баланс със намаляване на изхода на глюкокортикостероиди както например, кортизол.

Анаболни добавки:
Има много бодибилдинг добавки, които могат да окажат влияние върху анаболната сила на тялото. Определени естествени флавони и стерони,  могат да окажат силен анаболен ефект като увеличават азотното задържане, подтискат кортизола, и засилват протеиновия синтез.

Анаболни прохормони:
Прохормоните представляват друг избор. Прохормоните както, андростендион и 19-норандростенодион работят като се превръщат направо в анаболни хормони (например тестостерон, нор-тестостерон) в тялото чрез ензими. Не грешете, прохормоните имат потенциала да се преобразуват в тестостерон (анаболните стероиди не са нищо повече от синтетична версия на естествен тестостерон).  Тъй като има много различни видове прохормони, много бодибилдери предпочитат да комбинират различни прохормони заедно за постигане на максимални резултати. Прохормоните вече са забранени за влагане в хранителна добавка и са включени в допинг листа.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27568292617798 Seconds