Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Безсънието ни прави и непривлекателни

На всички е известно, че пълноценният сън е много важен за човека, независимо от неговата възраст, пол, работа и други занимания. Здравият нощен сън дава сила, самочувствие, настроение. И независимо дали вие прекарвате часове в спортната зала и сте успели да изградите едно красиво тяло, трябва да знаете, че това не е достатъчно да оказвате обаяние върху околните, ако не спите достатъчно. Недостигът на сън не само ще намали работоспособността ви, не само може да ви доведе до невъзможност да се справите с ежедневния стрес, не само ще провали тренировките ви, а може да отблъсне и хората, които ви заобикалят. Това ще бъде последица от недоспиването ви, защото недостигът на сън неминуемо ще се отрази на цялостния ви външен вид и на поведението ви.

 

Доказателство, че сънят на индивида се отразява на оценката от околните, е експеримент, проведен от шведски учени. Специалисти от Университета в Стокхолм фотографирали една група доброволци на различна възраст след няколко нощи пълноценен сън и друга група след 31-часово безсъние. Други 40 доброволци трябвало да оценят фотографиите, без да познават пряко заснетите хора.
Оказало се, че тези, които имали уморен вид, тъмни кръгове под очите, изглеждали унили поради безсънието получили по-ниски оценки по критерия за привлекателност.
На учените направил силно впечатление и друг факт – голяма част от оценяващите, независимо, че дали ниска оценка за привлекателност, искали да знаят дали на определен човек не му се е случило нещо лошо, какви са причините за окаяния му вид.
Специалистите смятат, че обликът на недоспалия човек води до негативна оценка или съжаление, но и в двата случая личността не е притегателна за директно общуване. И всичко това само защото безсънието е оставило своя отпечатък върху човека.
Изследователите съветват да не се допуска безсъние, когато няма обективни обстоятелства за такова, а просто сме се заседели пред телевизора, компютъра или в заведение с приятели.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17881798744202 Seconds