Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Бодибилдинг и личен живот
За много културисти, фитнес маниаци, а и изобщо за хората, които се занимават с фитнес по-сериозно понякога изникват пречки и то предимно от лично естество. На хората, които не тренират това твърдение им се вижда смешно или направо абсурдно, но е така. В началото, когато някой начинаещ започне да тренира фитнес  нещата не стоят така, но след известно време човек разбира, че не може да "мине" само с тренировките и, че за да има сериозни резултати трябва и диета . Тука идва и голямото учудване (особено за женската част): трябва да се яде по 5-6 пъти на ден и то неща, които доста често не могат да се намерят в близката закусвалня. Изправени пред голямата дилема- една част от хората, които са започнали да тренират избират по-лесния вариант и се отказват от хранителния режим като се задоволяват само с това, което са постигнали до момента с тренировките. Други пък избират по-трудният път, но за сметка на това в повечето случай няма недоволни. И така, започвайки да пазят диета и да тренират начинаещите билдери забелязват промяна в себе си  и това ги мотивира още повече.
Но какво става, с личния живот?
Все пак човек има нужда да излиза, да се вижда с приятелите си или с приятеля/ката си. Всеки ще каже, че в това няма лошо и проблемът в случая не е в тренировките , а в храненето . Честите хранения, които трябва да правят при диетите понякога не се вписват в ежедневието на повечето хора и много от тях буквално се чудят какво да правят.
Аз лично бих казала следното: това, че даден човек е избрал да се занимава с фитнес и да пази хранителен режим не означава, че не трябва да има личен живот или пък, че трябва да избира между фитнеса и личния живот. Просто трябва да направи това, което зависи от него, за да ги съчетае с ежедневието си. Това, разбира се, означава, че трябва всеки да си носи храна със себе си, но мнозина считат това за срамно. Е ако някой от колегите или съучениците ви Ви се „присмее”, че си носите храна, вие спокойно можете да му отговорите, че за разлика от него поне знаете какво точно ядете.

И да, хората в повечето случаи ще ви гледат странно, когато си извадите кутията с храната и започнете да ядете, но ако реално се замислите това е доста глупаво от тяхна страна, тъй като всеки се храни в крайна сметка.
Друг подобен проблем за билдерите и за трениращите са ресторантите. Все пак не може никога да не седнете на заведение с компания. Всъщност това не е чак толкова трагична ситуация.
Какво можете да си поръчате?
Ами например като начало за пиене- вода; като също така можете да си изберете подходяща салата и хубавото е, че поне салатата се носи неподправена и вие сами можете да си я овкусите; като основно- в 90% от ресторантите сервират скара и не говоря за кебапчета и кюфтета, а примерно пилешка пържола на скара, което не звучи никак зле или пък печена риба. Относно гарнитурата трябва да внимавате, тъй като повечето печени картофи или подобни ги правят в мазнина, така че просто трябва да внимавате, когато четете менюто или пък да попитате сервитьора.
Много хора също така ги тревожи фактът, че няма да могат да ходят на нощни дискотеки и купони, този въпрос ги вълнува особено по-младите, трениращи. Всъщност не е толкова фатално ако отидете на дискотека през нощта, въпросът е в това да не го правите всяка вечер, тъй като редовната недоспиване може да се превърне в проблем.
И като заключение само още няколко ключови момента- на много хора им се струва проблем това, че трябва да откажат алкохола или най-малкото да го сведат до минимални количество(зависи си от целите), но все пак всяко нещо си иска жертви. А пък други твърдят, че това ще обсеби целият им живот и трябва да мислят постоянно за това кога да ядат и подобни неща. Това ще стане така ако вие си го мислите, всичко си зависи от гледната ви точка. Всичко си зависи изцяло от вас самите и от желанието и волята предимно. А и когато навлезете в „живота на трениращите” ще разберете, че никак не е лошо и ще погледнете на живота по един по-различен и добър начин.
Както се казва: Който иска, намира начин. Който го мързи, оправдания.
 
Автор: Yoanka (Йоана Л.)

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18640804290771 Seconds