Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Болките в гърба – резултат от емоционално напрежение

В новата си книга британският физиотерапевт Ник Синфелд изказва твърдението, че хроничните болки в гърба могат да са резултат не от физическа травма, а от емоционално напрежение. Тези така измъчващи хората болки често последица от стрес, умора, дори от депресия, твърди известният лекар. „Проблемът е в главата, а не в гърба - смята д-р Синфелд. - Лекарите са свикнали да разглеждат болките в гърба само като следствие от травми или увреждания на гръбначния стълб.

  

И когато им попадне пациент с такова оплакване, те започват да мислят за диагноза, свързваща се с подобна версия. Изискват изследвания на костната структура, на мускулатурата, на нервната система, но търсят физически дефект. Да, доколкото болката е физическо състояние, има логика в такъв подход. За съжаление обаче така самите лекари игнорират най-главната причина за възникване на болката”.
Както предполага д-р Синфелд именно стресът се трансформира в болезнено физическо напрежение, най-често в във всички области на меките тъкани на шията, върха на раменете, лопатките, долните части на гърба.
„Аз съм убеден, че игнорирането на психологичните фактори, които предизвикват болки в гърба, е основна причина хората да не получават облекчение при прием на лекарства и в продължение на много десетилетия да страдат.” - заключава британският физиотерапевт.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16581106185913 Seconds