Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Болки в ставите
При заболяванията на опорно-двигателния апарат, включващ кости, мускули и стави, болките обикновено са хронични, а засилването им означава, че болестните промени напредват. Болките в ставите обикновено се засилват през зимата. Колкото по-продължителни са те, толкова по-голям е рискът от мускулни спазми, които нарушават кръвообращението и допълнително влошават състоянието на засегнатите стави.
Причините за появата на болките в гърба са най-различни - претоварване при вдигане на тежести, напълняване, травми и злополуки, тежка бременност или раждане, ошипяване, физическа и психична преумора, обездвижване, неправилна стойка поради неергономично работно място. Пример в това отношение са интелектуалците, които прекарват часове наред пред компютъра и не само се оплакват по-често от болки в раменете и в шията, но и страдат повече от главоболие. Седящата поза предизвиква болки в кръста поради продължителното статично натоварване. Шофьорите също са потърпевши от него, но при тях трябва да се добави и въздействието на вибрациите, траещо с часове.


Опасност крият и активните движения, тъй като гръбнакът и без това е обременен с изпълнението на много функции. Основната му функция е да преодолява земната гравитация, като същевременно носи не само вътрешните органи, но и тежестта на главата. Това е предпоставка за заболявания, особено при допълнителни натоварвания на кръста.
Още при първите болки трябва да се потърси медицинска помощ, защото появата на такива е ясен знак, че се отключва някое от типичните за гръбначния стълб заболявания - дископатии, дискови хернии, лумбаго, радикулит, т.е. цялата патология, предизвикваща болезненост в гръбнака и по хода на периферните нерви.
Външни фактори като влагата и студът могат да станат причина за схващане и за болка, защото в гръбнака има рецептори, които се влияят от климатичните промени. Вирусните заболявания, характерни за зимата (най-вече грипът ), също атакуват нервите, произлизащи от гръбначния стълб. Ако това се съчетае с рязко ускуващо движение, “сецването” неминуемо ще настъпи. В това състояние дори и покоят не помага, защото статичното натоварване е огромно. Още по-зле се чувстват водещите заседнал начин на живот, тъй като мускулатурата им е по-отпусната.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17125415802002 Seconds