Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Бягане през пролетта – нужно е внимание
Вече е месец март и навярно на много дами им се иска да бягат навън вместо във фитнес залата. Вярно е, че в парка е по-приятно, по-интересно, но дали пролетните температури са винаги достатъчно подходящи за тренировки навън.
Спомняте ли си какво казва народът за буквичката "р" в името на месеците. Тази мъдрост не е за подценяване, а в момента м. март много усърдно доказва, че капризите му не са за подценяване.
И все пак искате да бягате навън - няма нищо лошо в това ви желание, само не подценявайте някои съвети на специалистите.
На първо място подгответе организма си, преди да излезете за тренировката си на открито. Отделете 8-10 минути за интензивно разгряване, за да не подлагате тялото си на стрес. Пък и качественото разгряване преди бягане винаги е необходимо - то трябва да стане ваш навик.
Когато вече сте поели по избрания маршрут, не давайте възможност на тялото си да изстива. Например - трябва да чакате на светофара. Чакайте, но не имитирайте светофара по неподвижност. Подскачайте леко, бягайте на място, клякайте, ставайте. Щом светне зелената светлина, тръгвайте в обичайното темпо. Така от една страна няма да изстинете, а от друга няма да се налага да засилвате излишно темпото, за да наваксате обичайния си ритъм.

Ако, макар и пролетен, денят е твърде студен, не провеждайте високоинтензивна тренировка. Трябва да бягате в такова темпо, което да ви позволява да дишате през носа. Да се надяваме, че не сте се омотали в шал през лицето. Дишането през носа ще позволи на въздуха да се затопли.
Ако не сте достатъчно трениран бегач, не си позволявайте много дълги тренировки в хладните дни. Най-много да се простудите. В такъв случай по-добре ще бъде същинската тренировка да се проведе в закрито помещение - ако имате бягаща пътека, велоергометър - ползвайте ги. Правете клекове, упражнения за корем, лицеви опори и др.
Ако все пак сте провели качествена тренировка навън, щом се приберете, се преоблечете в сухи дрехи. Именно този момент често се подценява от много трениращи - те довършват тренировката си с влажни от потта дрехи, а това е един от сигурните начини за простудяване.
Несъмнено е чудесно да се бяга сред природата след дългите зимни месеци, но пролетният сезон крие някои опасности и затова трябва да бъдем разумни.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10841107368469 Seconds