Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Бягане през пролетта – нужно е внимание
Вече е месец март и навярно на много дами им се иска да бягат навън вместо във фитнес залата. Вярно е, че в парка е по-приятно, по-интересно, но дали пролетните температури са винаги достатъчно подходящи за тренировки навън.
Спомняте ли си какво казва народът за буквичката "р" в името на месеците. Тази мъдрост не е за подценяване, а в момента м. март много усърдно доказва, че капризите му не са за подценяване.
И все пак искате да бягате навън - няма нищо лошо в това ви желание, само не подценявайте някои съвети на специалистите.
На първо място подгответе организма си, преди да излезете за тренировката си на открито. Отделете 8-10 минути за интензивно разгряване, за да не подлагате тялото си на стрес. Пък и качественото разгряване преди бягане винаги е необходимо - то трябва да стане ваш навик.
Когато вече сте поели по избрания маршрут, не давайте възможност на тялото си да изстива. Например - трябва да чакате на светофара. Чакайте, но не имитирайте светофара по неподвижност. Подскачайте леко, бягайте на място, клякайте, ставайте. Щом светне зелената светлина, тръгвайте в обичайното темпо. Така от една страна няма да изстинете, а от друга няма да се налага да засилвате излишно темпото, за да наваксате обичайния си ритъм.

Ако, макар и пролетен, денят е твърде студен, не провеждайте високоинтензивна тренировка. Трябва да бягате в такова темпо, което да ви позволява да дишате през носа. Да се надяваме, че не сте се омотали в шал през лицето. Дишането през носа ще позволи на въздуха да се затопли.
Ако не сте достатъчно трениран бегач, не си позволявайте много дълги тренировки в хладните дни. Най-много да се простудите. В такъв случай по-добре ще бъде същинската тренировка да се проведе в закрито помещение - ако имате бягаща пътека, велоергометър - ползвайте ги. Правете клекове, упражнения за корем, лицеви опори и др.
Ако все пак сте провели качествена тренировка навън, щом се приберете, се преоблечете в сухи дрехи. Именно този момент често се подценява от много трениращи - те довършват тренировката си с влажни от потта дрехи, а това е един от сигурните начини за простудяване.
Несъмнено е чудесно да се бяга сред природата след дългите зимни месеци, но пролетният сезон крие някои опасности и затова трябва да бъдем разумни.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.29942083358765 Seconds