Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Валентина Чепига
Валентина Чепига е родена на 27 април 1962 год. В Харков, Украйна. Тя завършва висше образование с квалификация по газово отопление, вентилация и климатични системи и от 1979 г. до 1992 г. работи по специалността си. Стремейки се да изгради по-пропорционална и хармонично развита физика, през 1988 г. тя започва да се занимава С бодибилдинг. “За мен той беше единственият пьт към добра пропорция, симетрия и баланс на мускулите - нищо друго, което бях опитвала, не помагаше”, разказва тя. След 4 г, тренировки Валентина приключва с кариерата си на инженер и през 1993 г. става фитнес инструктор и персонален треньор в Киев. През -1999 г. се премества в Сиатъл, Вашингтон сега е персонален треньор в “Go Gym” там.
 

За нея основните разлики между бодибилдинга в САЩ и в Eвропа не са големи. “Откакто бодибилдингът възникна в САЩ, европейците следват американските тенденции. Но все още повечето културистки не стават професионалистки, тъй като не искат такава огромна мускулна маса. Ако професионалният бодибилдинг продължи да се развива към по-женствено тяло, тази ситуация ще се промени”, казва тя.
В периода 1988-1997 г. Валентина е многократен шампиона Украйна в тежка категория и носител на абсолютната титла. Как вижда тя културизма в своята страна? ,.В Украйна бодибилдингът е доста популярен и се разпространява все по-широко.”Всяка година се отварят все повече зали за фитнес. Разнообразието от оборудване и цени на услугите е голямо. По-старите така добре оборудвани и повечето уреди в тях са собствено производство; по-новите зали обаче са със съвременни професионални  уреди от Европа и САЩ.”
Първото място през 1997 г. на Европейското и Световното първенство за аматьори на IFBB поставя началото на професионалната й състезателна кариера. През 1998 г. и 1999 г. на “Мис Олимпия” тя е 12-а. Важна победа печели през 2000 г., заемайки първото място на “Jan Тanа Pro Classic” През същата година Валентина постига мечтата на живота си - спечелването на “Мис Олимпия” връх в кариерата на всяка културистка. „Планирах да се състезавам в леката категория се надявах да я спечеля - разказва тя. - Непосредствено състезанието обаче се оказа, че съм твърде тежка и трябваше да се състезавам в горната категория. Не бях уверена, че мога да победя там, но на сцената дадох всичко от себе си, за да се преборя за титлата. Не бях изненадана, когато спечелих, но се страхувах да повярвам, че това е истина."
На “Мис Олимпия" 2000 г. Валентина е 62кг. Пред състезателната й диета включва пилешки гърди, риба, яйца, ориз. много зеленчуци - зеле, броколи, лук и ограничени видове плодове, предимно грейпфрут и ананас. По отношение на тренировъчните методи, които прилага в своята подготовка. Валентина споделя: „В стремежа да постигна отлична форма всяка сутрин правя 30 минути кардиодейност в къщи и тренирам в залата 5 пъти седмично - всяка мускулна група началото на седмицата тренирам изоставащите, а в края й - по-силните и любими мускулни групи. Когато работя за маса, правя 2-3 упражнения по 3 серии с по 8-10 повторения. Когато работя за релеф, правя повече упражнения според конкретната мускулна група, като обикновено изпълнявам по 3-4 серии по 12-18 повторения. Подбирам такива упражнения, които биха ми помогнали да коригирам евентуален дисбаланс във физиката си."
След 15 години в бодибилдинга Валентина определя, като свой основен стремеж популяризирането и връщането на женския бодибилдинг към неговите първоначални цели - да покаже как да се постигне красиво и ,здраво женствено тяло чрез упражнения и здравословен хранителен режим. Последното – диетата според Валентина, е от първостепенна важност: „Това. което вкарвате в тялото си като гориво, е най-важният секрет в бодибилдинга. Да, необходимо е да вдигате тежести и сте постоянни в кардиотренировките си. .Но ако не осигурявате на тялото правилните хранителни вещества, цялостният пакет няма да работи в хармония." За край любопитна подробност: Валентина е била   в   България,   и   то   като състезателка - през 1990 г. тя е 7-а в кат до 52 кг на “Наградата на София".
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25381398200989 Seconds