Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи
Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Вегетарианците или месоядните са по-здрави
Отдавна се води дискусия дали вегетарианството е път към по-голяма продължителност на живота, като привъжениците на този начин на хранене твърдят, че избягвайки месото и други продукти от животински произход, човек се предпазва от много заболявания. Те са убедени, че изключването на животински хранителни продукти не нанася щети върху човешкия организъм, а тъкмо обратното – човек става по-жизнен, по-енергичен, паметлив.
Група учени от Медицинския университет в гр. Грац, Австрия са посветили значителен период от време за едно сериозно проучване на обемна информация, свързана с различните заболявания при вегетарианците и месоядните хора: хипертония , диабет, артрит, депресия, шизофрения и други психични проблеми.

 
Оказва се, че вегетарианците не са по-здрави от хората, консумиращи животински храни.
Дори напротив, те много по-често рискуват да се разболеят от онкологични заболявания, инфаркт, депресия и други психични заболявания. Учените даже посочват, че рискът при някои болести за тях е с  50% по-голям отколкото при месоядните.
Това, в което вегетарианците превъзхождат любителите на животински храни, е по-слабото им влечение към алкохол и цигари. Не по-малко значим е и фактът, че те по-рядко са с наднормено тегло. Тези фактори според медиците естествено не са за пренебрегване, поради голямото им влияние върху общото здраве на индивида.
В хода на проучването е установен и още един интересен факт – все повече образовани и материално обезпечени хора преминават към вегетарианския начин на хранене, дори преди това да са били големи любители на месо.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18177795410156 Seconds