Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Вегетарианците или месоядните са по-здрави
Отдавна се води дискусия дали вегетарианството е път към по-голяма продължителност на живота, като привъжениците на този начин на хранене твърдят, че избягвайки месото и други продукти от животински произход, човек се предпазва от много заболявания. Те са убедени, че изключването на животински хранителни продукти не нанася щети върху човешкия организъм, а тъкмо обратното – човек става по-жизнен, по-енергичен, паметлив.
Група учени от Медицинския университет в гр. Грац, Австрия са посветили значителен период от време за едно сериозно проучване на обемна информация, свързана с различните заболявания при вегетарианците и месоядните хора: хипертония , диабет, артрит, депресия, шизофрения и други психични проблеми.

 
Оказва се, че вегетарианците не са по-здрави от хората, консумиращи животински храни.
Дори напротив, те много по-често рискуват да се разболеят от онкологични заболявания, инфаркт, депресия и други психични заболявания. Учените даже посочват, че рискът при някои болести за тях е с  50% по-голям отколкото при месоядните.
Това, в което вегетарианците превъзхождат любителите на животински храни, е по-слабото им влечение към алкохол и цигари. Не по-малко значим е и фактът, че те по-рядко са с наднормено тегло. Тези фактори според медиците естествено не са за пренебрегване, поради голямото им влияние върху общото здраве на индивида.
В хода на проучването е установен и още един интересен факт – все повече образовани и материално обезпечени хора преминават към вегетарианския начин на хранене, дори преди това да са били големи любители на месо.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13894414901733 Seconds