Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Велосипеден туризъм – тренировка и удоволствие

Много хора вече оценяват ползата от велосипедния туризъм, но в интерес на истината трябва да се каже, че мнозина са неподготвени за този вид спорт. Карането на колело из града и велосипедният туризъм са две различни неща. Това най-добре се знае от тези, които практикуват сериозно този вид спорт и са имали възможност да оценят правилно натоварването върху организма. И умората не е най-голямата опасност. Понякога травмите могат да бъдат много по-значими, отколкото неподготвеният велосипедист си представя.
Затова, ако планирате един по-дълъг велопреход, добре преценете своето здравословно състояние. При заболявания на сърдечно-съдовата система, на дихателната система, както и при някои ставни болести, поне намерете време да се консултирате с лекар. При подобни заболявания никога не тръгвайте сами на път. Ако здравословното ви състояние не е добро, дори с група е опасно да поемате, защото не само ще създадете проблеми на другите, а и на себе си. Темпото, маршрутът могат да се окажат несъобразени с вашето състояние. Климатичните условия по време  на похода също са важен фактор.

Най-точно казано велотуризмът е за здрави хора. Дори и те при определени обстоятелства могат да се окажат затруднени.


Редно е всеки любител на велосипедния туризъм да има представа от маршрута и по-точно от терена.
Правилно избраният велосипед е много важен елемент за комфорта на велосипедиста. Най-добре е в случая да се избират туристически велосипеди. Задължително е велосипедът да е в пълна изправност  - спирачките да са изправни и правилно регулирани; кормилото да е добре закрепено и т. н. Не забравяйте да обърнете внимание на седалката – ако тя не е удобна за вас лично, тежко ви и горко. Много хора подценяват огледалата, смятайки, че те не са важни. Това е груба грешка – вие сте участник в движението и трябва да имате пълна представа какво става около вас.
Не подценявайте екипа си, обувките, да не говорим за водата.
Ако вие се подготвите както трябва, ще установите, че велосипедният туризъм може да се превърне не само в една прекрасна тренировка за вас, а и в удоволствие.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18347692489624 Seconds