Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Високо кръвно налягане. Един по-нов прочит.
 

Хипертонията е обект на много изследвания и повод за притеснения за всеки, които по една или друга причина е сдобил с високо кръвно налягане. Напоследък все по-определено се налага мнението, че хипертоничната болест не е диагноза, а следствие. Тя е симптом на някакви нарушения във функциите на човешкия организъм. За да бъдат открити тези нарушения, е необходимо да се анализират обстойно показателите на кръвното налягане.

Когато съдовата система на човек е наред, кръвното налягане е 120/80, което е средностатистическа норма за голяма част от здравите индивиди. При наличие на отклонения е задължително да се открият причините за тях. Затова кръвното налягане се измерва не само на едната ръка, а задължително и на двете.

Измервайте кръвното налягане с обикновен апарат. В момента разнообразието на апарати е голямо, но обикновеният все още е за предпочитане по много причини.

Обръщайте внимание, когато показателите от двете ръце са различни, тъй като тази разлика е твърде важен диагностичен фактор за състоянието на организма. При положение, че разликата е малка, в рамките ма 5 мм, не е необходимо да й се обръща особено внимание. Подобно отклонение е напълно допустимо. Ако разликата е 10 и повече мм,  се очертава проблем, на който трябва да се реагира.Какво говорят показателите на кръвното налягане.
Първоначално трябва да се разгледат показателите на двете ръце паралелно. Ако има повишаване на показателите само по отношение на горната граница, систоличното налягане, това е  знак, че е налице общо енергийно отслабване на целия организъм. Следователно намалява качественото му функциониране като цяло, има спад в работата на хормоналната система. Ако са повишени показателите само на , тоест диастоличното налягане, до 90 или до 100 мм, най- често това означава намалена работоспособност на бъбреците. Трябва да се направи всичко възможно бъбречната дейност да се нормализира, а това ще доведе до нормализиране както на диастоличното, така и на систоличното налягане. При положение ,че разликата между двете граници е повече от 30 мм ( и по-малко), вниманието трябва да се насочи към сърдечната дейност и по- конкретно към лявата сърдечна камера.

Когато горната граница е повишена, но на едната ръка тя е с по- значима разлика, тогава трябва да се внимава за дейността на бъбрека, който се намира от страната на ръката с по- високо кръвно налягане. В случай ,че долната граница е нормална, а горната по-висока от дясно, това доказва, че някои органи от десния поток не получават достатъчно енергия и дейността им е отслабнала. Това могат да бъдат : простатна жлеза, черва, черен дроб, полови органи, стомах. Нужна е точна диагностика. Ако е отслабнал левият поток енергия , трябва да се  насочи вниманието към сърцето, задстомашната жлеза или щитовидната жлеза.

При разлика в кръвното налягане, което е мерено и на двете ръце, е повече от 20 мм, вече съществува потенциална опасност от инсулт, тъй като има нарушения на нормалните мозъчни процеси.

Прибързаното вземане на таблетки за понижаване на кръвното налягане не е препоръчително. Трябва много точен анализ на показателите, взети от двете ръце, за да е качествена диагнозата  и съответно да се назначи ефективно лечение.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.32683897018433 Seconds