Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи

Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Влияние на физическите упражнения
Когато се извършват усилени физически упражнения, при които Н+ се получава и от въглеродния двуокис, и от образуването на млечна киселина, регулирането на рН става все по-трудно. Такава ситуация възниква, когато се влагат максимални усилия в кратки отрязъци от време и когато нивата на лактата в кръвта могат да достигнат 30 милимола /ммол/ и дори повече.


 
Общо взето, линейната зависимост между концентрацията на лактата в кръвта и кръвното рН остава ненарушена и по време на почивка и по време на различни видове краткотрайни упражнения . При цитираните експерименти, в кръвта бе отчетена рН 7.43 по време на почивка и снижаване на рН до 6.80 по време на продължителни усилени упражнения. Измерванията, свързани направо с активния мускул, обаче показват още по-ниски стойности, като най-ниската регистрирана е 6.4 / точката на изтощението. Отбелязахме, че степента на ацидоза при нива на рН под 7.00 не остават без последствия. Много от изследваните лица чувстват гадене, главоболие и виене на свят, а освен това, и болезнени крампове в действащите мускули.

хранителни добавки

Заключение
Веднага възниква логичният въпрос, наистина ли тренировката се отразява положително на буферния капацитет на организма. Всеобщо прието е, че усилената анаеробна тренировка дава възможност човек да понася повишаване на нивата на млечната киселина и по-ниски рН стойности на плазмата отколкото това е било възможно преди тази тренировка . Макар да приемаме идеята, че организмът се адаптира и претърпява необходимите промени, за да регулира съотношението между киселините и основите, за това твърдение все още не съществуват конкретни научни доказателства. Способността да понася по-успешно промените в киселинно-основния баланс се дължи на повишената психическа поносимост на индивида към екстремни психологически и физически промени.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17973494529724 Seconds