Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Врат, предмишницa и генетика
Майк Ментцер

Ако приемем, че сте използвали правилна тренировъчна програма (под такава естествено разбирам Heavy Duty ), липсата на прогрес където и да е, подсказва генетична слабост. Почти всички културисти, дори топ шампионите, имат поне една слаба мускулна група. На Арнолд Шварценегер определено му куцаше задната част на бедрата и предмишниците, Дориан Йейтс имаше проблем със симетрията в ръцете си, Бойер Ко имаше много слабо развита коремна преса, а аз винаги съм се мъчил с гръдните мускули. При нито един от всички не може да се говори за пренебрегване на тези мускулни групи. Просто всички сме били родени с по-малка плътност на мускулните влакна в тях.
Често такъв е случаят и с предмишниците и врата и затова много рядко препоръчвам каквато и да е директна работа върху тях, тъй като те получават ненормално количество индиректна работа от куп други движения.

Вратът конкретно участва в много упражнения, за които дори не подозирате: например при повдигането на раменете за трапецовидните мускули и мъртвата тяга. Преди тренирах човек, който имаше забележим напредък във всички големи мускулни групи, но най-големият му прогрес бе в зоната на врата, за който не правеше никакви директни упражнения. И въпреки това вратът му порасна повече, от която и да е друга негова мускулна група, при положение, че правеше само повдигане на рамене и мъртва тяга . Това е интересен момент, който трябва да внуши на проповедниците на тренировката с много серии (но знам, че те няма да го приемат!) колко малко директни високо интензивни тренировки с тежести са необходими, за да се постигне оптимален резултат. Този човек не работеше директно върху врата си и въпреки това той порасна повече, отколкото мускулите, върху които той работеше директно!  Да не забравяме, че има още един начин за индиректна работа върху врата - при всички упражнения всички културисти несъзнателно го стягат.
От друга страна предмишницата е вероятно най-тренираната и претренирана мускулна група от тялото, тъй като участва директно в почти всяко упражнение. Не сте ли усещали, че при бицепсово сгъване, пулдаун, мъртвата тяга, гребане и повдигане на раменете предмишниците получават ненормален стимул, който често ги кара да се предадат преди основната мускулна група, върху която работите? Ако сте генетично надарени в тях, те ще растат; ако пък са ви генетично слаби, много рядко ще се развият симетрично с останалите групи. Съветът ми е да опитате високо интензивна тренировка на цялото тяло и ако няколко месеца след нея проблемът остане, опитайте директна работа върху тях: на всяка втора -трета високо интензивна тренировка на ръцете включете по една серия стандартни и обратни сгъвания на китките с по 6-10 повторения. За врата опитайте следното: легнете на лежанка така, че главата и вратът да са извън ръба й и сложете сгъната кърпа на челото така, че да може да сложите върху него хоризонтално дъмбел. На практика правите сгъване на врата: отпускате главата и врата назад над ръба на лежанката до пълно разгъване и след това ги вдигате, колкото може по-високо нагоре. На всяка втора-трета тренировка на гърба правете по една такава серия с 6-10 повторения.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18271112442017 Seconds