Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Възстановителен период
Бързото преминаване от един тренажор на друг не дава възможност за достатъчно възстановяване преди следващата серия от упражнения. А без него се намалява аеробната работоспособност. Освен това, въздействайки върху различни части на тялото, не ги подготвяме достатъчно добре, че да се осъществи интензивна връзка между главния мозък и мускула. А ако не постигнем това, губим и ползата от анаеробната тренировка! Без максималното стимулиране на тази връзка, потенциалната опасност от травми се повишава.
Повишена опасност от травми
Кратките паузи за възстановяване водят до повишено натрупване на млечна киселина и понижено количество кислород , до настъпване на умора и оттам до по-голям риск от травми! Първоначално разработен като положително средство, методът на кръговата тренировка крие повече потенциални опасности отколкото полза. По отношение на анаеробната тренировка, чрез него може да се намали мускулния растеж и развитие и произтичащите от това сила и мощ поради невъзможността да се осигури достатъчно дълъг период за възстановяване преди следващото упражнение.Спад в аеробното ниво на физическа годност
По отношение на аеробната работа, кръговата тренировка влияе зле и върху оптималното ниво на физическа годност. Флек и съавтори посочват, че не са открили достатъчно данни за положителното влияние на кръговата тренировка върху аеробната работа. Други автори посочват 4-8 % подобрение, което е нищо в сравнение с подобрението, получено чрез специална аеробна (кардио) тренировка. Чрез нея се постигат драстично по-високи резултати, като данните посочват подобрение спрямо предишното ниво на сърдечносъдовата дейност от 15-20 % до няколко стотин пъти!
Ясно е, че спортуващият трябва да включва в тренировъчната си програма цялото разнообразие от методи, за да извлече максимална полза от всеки един от тях.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20900702476501 Seconds