Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Да намалим въглехидратите – втора част
Виж: Първа част
4. Достатъчно витамин В
Много важно е дали организмът ви получава достатъчно витамини от група В, особено биотин и рибофлавин.
Според някои специалисти биотинът (В7) помага на организма да конвертира въглехидратите в глюкоза, а също така съдейства за усвояването на белтъчините и мазнините.
При прием на някои медикаменти, при стрес и недостатъчно добра дейност на червата нивото на биотина се понижава.
В2 (рибофлавин) се използва от организма за образуване на ензими, необходими за метаболизма на мазнините в митохондриите и неговият дефицит може да забави процесите на изгаряне на мазнините.
Биотин може да се набави посредством консумация на обработени термично яйца , бадеми, фъстъци, бобови храни, цветно зеле, банани, гъби и др.  А с рибофлавин организмът се снабдява при употреба на аспержи, бамя, банани, млечни продукти, яйца, гъби, домати и др.
 
5. Оптимално ниво на хром
Доказано е, че ниското ниво на хром в човешкия организъм води до постоянно влечение към въглехидрати. Изследвания сочат, че в САЩ около 90% от населението страда от недостиг на хром в организма, като в рисковата група попадат възрастните хора, активно трениращите и бременните жени.
Повечето специалист са на мнение, че дози от 200 мг хром 1-3 пъти за деня са достатъчни.
Хром може да се набави, като в менюто се включват месо, сирене, както и подправки като черен пипер и ким.

 
6. Поддържайте гъвкав метаболизъм
Гъвкавият метаболизъм позволява да използвате като източник на енергия както мазнините, така и въглехидратите. Така ще поддържате постоянно ниво на енергия дори когато промените типа на тренировката си. От друга страна така се облекчава процесът на изгаряне на мазнини.
Ако вашият организъм е приучен да използва въглехидратите като източник на енергия, той няма да е способен да използва запасите от мазнини.
Не е чудно, че хора с нормално тегло, когато намалят въглехидратите и увеличат мазнините ускоряват изгарянето на мазнините в организма, докато това не се получава при хора с наднормено тегло, които нямат гъвкав метаболизъм. Тук промяната в диетата няма да помогне. Нужни са интензивни физически натоварвания, за да се постигне гъвкав метаболизъм.

7. Оптимизирайте чревната дейност
Ако чревната дейност не е достатъчно добра, влечението към консумация на въглехидрати се увеличава, тъй като често се получават възпалителни процеси, правещи организмът нечувствителен към сигналите за насищане. Лошата чревна дейност води и до дефицит на нутриенти поради лошото усвояване на храната, а дефицитът на хром, магнезий, на витамини от група Б, на карнитин най-често предизвикват силен глад за въглехидрати. Не е изключено да се получи изменение във функционирането на невротрансмитерната система, което води до депресивни състояния, за които добре се знае, че увеличават влечението към въглехидрати.
За да подобрите чревната дейност, трябва да включите в храненето си  банани, чесън, червен лук, аспержи, корени от цикория и др.

8. Спете достатъчно

Отдавна е доказано, че недостигът на сън усилва влечението към въглехидрати. Изследванията показват, че при недоспиване хората избират неправилни храни и обикновено приемат около 300 калории повече, отколкото ако са спали достатъчно. Плюс това чувствителността към инсулина и толерантността към глюкозата се понижават при дефицит на сън и организмът започва да се запасява вместо да гори мазнини.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17183017730713 Seconds