Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Да намалим въглехидратите
Мнозина се опитват да намалят въглехидратите в храненето си и трябва да кажем, че имат основание за това. Ползите ще са твърде много, защото разумното ограничаване на въглехидратите със сигурност ще доведе до намаляване на теглото, подобряване на мозъчната активност, понижаване в нивата на стреса, подобряване на цялостното здраве.
Оказва се, че не е много лесно да бъдат намалени въглехидратите, когато отвсякъде те примамват тестени закуски, шоколади, бонбони, сладоледи и всякакви други вкусотии.
Един от най-лесните начини е познат още от бабините забрани – не яж сладко преди основно хранене, че ще си развалиш апетита.  Наистина, ако се приеме известно количество бързи въглехидрати, е възможно да се получи чувство за ситост, но то ще е временно, а други ползи май не се очертават.
Много по-правилно е да се намерят комплексни решения, които да повлияят върху дисбаланса в хормоналната и метаболитната система на организма и наистина трайно да въздействат върху нездравословното влечение към въглехидрати.  Надяваме се на всеки да е ясно, че въглехидратите са жизнено необходими за човека, но с тях не бива да се прекалява, както напоследък се получава в реалността.
Специалистите сочат няколко важни неща, които всеки трябва да знае, ако иска да ограничи страстта си към консумация на въглехидрати.

1. Приемайте глутамин
Приемът на глутамин е един от начините да се намали влечението към консумация на въглехидрати в по-хладните сезони на годината. Знаете добре как в хладни дни все ни се иска да похапнем нещо сладко или тестено, заблуждавайки се, че така по-лесно ще преодолеем лошото настроение, умората и дори досадата.
Глутаминът може да помогне в такъв момент, тъй като е източник на енергия за мозъка
Приемът на 1-2 грама глутамин с вода преди хранене води до намаляване на общото количество въглехидрати по-късно при основното хранене.
Специалистите съветват още да се смеси известно количество глутамин (от 2 до 10 г) с кокосово масло и да се приема преди хранене – това също намалява желанието да се консумират въглехидрати.

   
2. Приемайте L-карнитин
Ниското ниво на карнитин в организма забавя процесите на изгаряне на мазнините, а общото ниво на енергията спада. Последни изследвания показват, че за да бъдат достатъчно високи нивата на карнитин в организма, трябва да се приемат дози от 500-2000 мг дневно, което трудно може да се постигне с консумацията само на храна.

3. Приемайте магнезий
Магнезият е необходим за поддържане на оптималната чувствителност на организма към инсулина. Нарушеният баланс в нивата на инсулина в кръвта предизвиква интензивни и често повтарящи се пристъпи на желание за консумация на въглехидрати. Изследванията доказват, че магнезият има голям дял в превенцията срещу диабета.
Особено важно е спортистите да приемат магнезий, тъй като той се извежда от организма по време на интензивни тренировки. Според медиците в наши дни има висококачествен магнезий и трябва да се избягва приема му под форма на оксид, цитарат или карбонат.

Следва
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18340396881104 Seconds